Annonse

7 helsefordeler med ingefær

Ingefær har blitt brukt som både medisin og mat over hele verden i tusenvis av år. Det er en viktig ingrediens i mange matretter, og kan kjøpes som kosttilskudd eller drikkes som te. I denne artikkelen ser vi på 7 helsefordeler ved denne urten.

ingefær

ANNONSE
ANNONSE

Ingefær (Zingiber officinale) er en knoll som er rik på antioksidanter og næringsstoffer og har et bredt spekter av helsefordeler. Ingefær har blitt brukt som medisinplante og mat i kulturer over hele verden i tusenvis av år og er en viktig ingrediens i mange matretter. Det kan også kjøpes som kosttilskudd eller drikkes som te.

Ingefær har blitt brukt som et naturlig middel for å lindre kvalme og forbedre fordøyelsen. Ingefær kan også bidra til å redusere betennelse, lindre smerte og forbedre immunforsvarets funksjon. Det har også blitt brukt som et naturmiddel for å lindre symptomer på forkjølelse og influensa.

Her får du 7 helsefordeler med ingefær:

1. Betennelsedempende effekt

Ingefær inneholder et stoff som kalles gingerol som har en betennelsesdempende effekt. Dette stoffet kan hjelpe til med å redusere betennelse som er forårsaket av leddgikt, hudsykdommer og andre betennelsestilstander.

Resultatene fra en nylig meta-analyse som undersøkte den anti-inflammatoriske effekten av ingefær tyder på at inntak av ingefær fører til en reduksjon av vanlige betennelsesmarkører som C-reaktivt protein (CRP), interleukin-6 (IL-6) og tumor nekrose faktor (TNF-α) Studier som gikk over lengre tidsrom (>80 dager) viste en desto større effekt på betennelsesmarkører som CRP og TNF-α. 1

Resultatene fra denne meta-analysen antyder at inntak av ingefær kan bidra til redusere graden av betennelse i kroppen på flere ulike måter.

På grunn av denne effekten på betennelse har ingefær blitt et populært kosttilskudd for å lindre symptomer ved leddgikt, muskelsmerter og andre betennelsesrelaterte tilstander.

2. Lindrer kvalme og menstruasjonssmerter

Ingefær har blitt brukt i århundrer for å behandle kvalme og ulike former for magesmerte. Inkludert menstruasjonssmerter hos kvinner

Ingefær kan bidra til å lindre magesmerter som er forårsaket av kolikk, magesår eller fordøyelsessykdommer. Det er også effektivt for å lindre oppblåsthet og kvalme.2

Flere studier antyder at ingfær kan lindre kvalme i forbindelse med svangerskap. 3 En meta-analyse fra 2014 viste at bruken av ingefær (ca. 1 g per dag i minst fire dager) er knyttet til bedring av symptomer som kvalme og oppkast i tidlig graviditet. 4

Resultatene viser at ingefær kan være et effektivt behandlingsalternativ for kvalme og oppkast i tidlig graviditet.

En annen studie har også vist at ingefær tilsynelatende er effektivt for å redusere smerteintensiteten i forbindelse med menstruasjon hos kvinner. Denne meta-analysen viste at ingefær var mer effektivt enn placebo for å redusere menstruasjonssmerter. 5

Forskerne konkluderer med at ingefær kan være et effektivt behandlingsalternativ, men disse funnene må tolkes med forsiktighet på grunn av et lavt antall studier.

3. Forbedrer immunforsvaret

Ingefær er kjent for å styrke immunforsvaret og øke kroppens evne til å bekjempe infeksjoner. Dette skyldes at det inneholder en rekke kraftige antioksidanter som er viktig for å opprettholde et sterkt immunforsvar.

Ingefærte har lenge blitt brukt for å bekjempe influensa og forkjølelse, men det finnes foreløpig ikke nok forskning på området til å konkludere.

4. Reduserer stress og angst

Ingefær er kjent for å ha en beroligende effekt og kan være gunstig for å redusere stress og angst. Dette skyldes at det inneholder antioksidanter som er kjent for å ha en beroligende effekt på nervesystemet.

5. Forebygger hjertesykdommer

Ingefær er rik kan bidra til å forebygge hjertesykdommer. Forskning viser at ingefær inneholder en rekke fenoler og planteforbindelser som kan ha effekt i både forebygging og behandling av hjerte- og karsykdommer 6

6. Kan lindre forkjølelse og hoste

Ingefær er kjent for å hjelpe med å lindre symptomer på forkjølelse, for eksempel tørrhoste, rennende nese, sår hals og hodepine. Det inneholder også antioksidanter som kan bidra til å styrke immunforsvaret og motvirke infeksjoner.

7. Forbedrer sirkulasjonen

Ingefær kan bidra til å øke blodsirkulasjonen og hjelpe kroppen med å transportere oksygen og næringsstoffer. Dette skyldes at ingefær inneholder stoffer som kan hjelpe til med å utvide blodårene, noe som gjør det lettere for blodet å sirkulere rundt kroppen. Dette kan hjelpe med å øke oksygenopptaket og forbedre funksjonen til hjerte og lunger.

Dette kan være nyttig for å redusere risikoen for hjertesykdommer og hjelpe kroppen med å holde seg frisk.

Konklusjon

Alt i alt er ingefær et kosttilskudd som kan hjelpe deg med å opprettholde god helse på flere ulike måte. Det inneholder mange forbindelser og stoffer som kan bidra til å redusere betennelse, styrke immunforsvaret, forebygge hjertesykdommer og lindre symptomer på forkjølelse.

Sponsede lenker

Referanser[+]

Relaterte artikler