ANNONSE

Apple Watch Ultra – Er dette den beste sportsklokken noensinne?

Apple Watch Ultra er sannsynligvis den beste smartklokken på markedet akkurat nå. Apple har lagt stor vekt på design og kvalitet i sin nyeste smartklokke. Les videre for å finne ut mer.

(foto: Apple)

Vurdering:

Den ultimate sportsklokken?

Apple Watch Ultra er en imponerende smartklokke som tilbyr en lang rekke funksjoner for løpere og idrettsutøvere. Mange mener til og med at dette er den desidert beste smartklokken på markedet akkurat nå. Den har blitt vurdert til “best i test” en rekke ganger og gruser de fleste av konkurrentene når det kommer til funksjoner, nøyaktighet og kvalitet.

Den har blant annet innebygd GNSS med støtte for GPS, GLONASS, Galileo, QZSS og BeiDou. Dette gir svært nøyaktig sporing med tilsvarende god dekning. Sammenlignet med de nærmeste konkurrentene er dette svært imponerende.

I tillegg har Apple Watch Ultra høydemåling og kompass for å nevne bare noen av de svært mange funksjonene. Dette en smartklokke som lar deg overvåke helsen din og måle prestasjoner og treningsøkter i stor detalj. Dette kan faktisk være den ultimate sportsklokken.

Tekniske spesifikasjoner

Her får du en oppsummering av noen av de viktigste funksjonene:

Apple Watch Ultra

 • Lysstyrke: opptil 2000 nit
 • GPS: L1 og L5 GPS, GLONASS, Galileo, QZSS og BeiDou
 • Kompass: Ja
 • Høydemåler: Ja
 • Vannbestandig: Ja (100 meter)
 • Støvbestandig: Ja (IP6X-rangering)
 • Sensor for måling av oksygen i blodet: Ja
 • Elektrisk hjertemåler: Ja
 • Tredje generasjons optisk hjertemåler: Ja
 • Internasjonale nødanrop: Ja
 • Lyssensor: Ja
 • Vanntemperatursensor: Ja
 • Dybdemåler: Ja
 • Klar til dykking ned til 40 meters dyp: Ja
 • To høyttalere: Ja
 • 40 prosent kraftigere enn Series 8: Ja
 • Tre mikrofoner med stråleforming og demping av vindstøy: Ja
 • Apple Pay: Ja
 • GymKit: Ja
 • Kapasitet: 32 GB
 • Bakside: Keramisk med safirglass
 • Innebygd oppladbart litiumionbatteri: Ja
 • Batteritid: Opptil 36 timer
 • Batteritid med LTE: Opptil 18 timer
 • Magnetisk USB-C-hurtigladingskabel: Ja

Hva er nytt?

Den nyeste Apple Watchen kommer med flere innovative funksjoner.

Den har blant annet en helt ny Action Button (Handlingsknapp) som kan tilpasses for å bytte mellom valgfrie funksjoner eller bruke for å markere segmenter.

Apple Watch Ultra
(Foto: Apple)

Denne nye oransje knappen har også andre funksjoner. Den kan for eksempel brukes til å varsle folk i nærheten dersom du skulle befinne deg i en nødsituasjon. Ved å trykke på knappen kan du nemlig utløse en sirene med et lydnivå på 86 desibel.

Den har i tillegg fått forbedret lydkvalitet på mikrofonen. Apple Watch Ultra har tre innebygde mikrofoner. En egen algoritme bestemmer hvilken mikrofon som skal brukes når, for eksempel i kraftig vind. Unødvendig støy filtreres ut ved hjelp av maskinlæring for å gi deg beste mulig lydkvalitet.

Klokken har også to høyttalere. Dette forbedrer lydkvaliteten for samtaler og dialog med Siri ytterligere.

Hva med skjermen?

Apple Watch Ultra har en fantastisk skjerm på hele 49 mm med oppløsning på 410 x 502 piksler. Skjermen er av typen Retina LTPO OLED “Alltid på”. Det vil si at den alltid kan vise tiden og andre viktige opplysninger selv når du ikke bruker den. Lysstyrken på skjermen er imponerende med hele 2000 nit. Dette gjør at den er lett å lese selv i sterkt sollys.

I tillegg er skjermen godt beskyttet med safirglass. Noe som gjør den mer motstandsdyktig mot riper og skader. Dette gjør at skjermen vil holde seg ripefri lenger.

Alt i alt er skjermen på Apple Watch Ultra en av de beste på markedet, og gir deg en fantastisk visuell opplevelse

Måling av oksygenmetning (SPO2)

Som flere av de andre modellene til Apple har Apple Watch Ultra også en sensor som kan måle SpO2. Denne sensoren lar deg måle oksygennivået i blodet med en app kalt Blood Oxygen app.

SpO2 refererer til mengden oksygen i blodet og gir en indikasjon på hvor godt kroppen tar opp oksygen. En lav SpO2-verdi kan være tegn på luftveissykdom, søvnapne eller andre helseproblemer.

Det er for øvrig viktig å huske på at disse målingene ikke er ment for medisinsk bruk eller selvdiagnose og ikke kan erstatte undersøkelse hos lege. SpO2 på Apple Watch er kun ment for å spore generell fysisk form og velvære.

Musikk og streaming?

Apple Watch Ultra har muligheten til å spille musikk direkte fra klokken og du kan streame direkte fra tjenester som Apple Music eller Spotify. Du kan også lytte til podcaster direkte fra klokken via podcast appen.

For å spille musikk på Apple Watch Ultra åpner du musikk-appen på klokken og velger en låt eller spilleliste. Du kan også bruke kontrollene på klokken eller Siri for å starte, stoppe eller bytte låt.

Du kan selvølgelig bruke AirPods eller andre trådløse ørepropper med bluetooth for trådløs lyd.

Er Apple Watch vanntett?

Apple Watch Ultra kan både brukes i dusjen og til dykking ned til 40 meters dyp. Den har også en innebygd dybdemåler som lar deg måle dybden mens du dykker. Dette er ganske unikt og gjelder svært få andre smartklokker på markedet.

Hva koster Apple Watch Ultra?

Den største ulempen med Apple Watch Ultra er kanskje prisen. Denne smartklokka er ikke billig og har en betydelig høyere pris enn andre Apple Watch modeller inkludert Apple Watch 8 series. Til gjengjeld er det få alternativer på markedet som kan konkurrere med Apple Watch Ultra når det kommer til antall funksjoner, generell kvalitet og nøyaktighet.

Hvem passer Apple Watch Ultra for?

Er Apple Watch Ultra verdt å kjøpe? Dette kommer selvfølgelig an på dine personlige behov og ønsker for en smartklokke. Det er ingen tvil om at Apple Watch Ultra har en rekke avanserte funksjoner som kan være nyttige eller underholdende i en rekke ulike sammenhenger i hverdagen.

Med L1 og L5 GPS, GLONASS, Galileo, QZSS og BeiDou kan du få nøyaktig lokasjon og sporing nesten uansett hvor du befinner deg. Kompasset og høydemåleren er også nyttige verktøy for de som liker å dra på tur eller trene utendørs. Smartklokken er også vann- og støvbestandig, noe som gjør den ypperlig for aktive personer.

Apple Watch Ultra er også utstyrt med en rekke nyttige funksjoner som Apple Pay, GymKit og muligheten til å styre musikken din og sende meldinger direkte fra klokken.

Apple Watch Ultra passer nok best for aktive og litt kresne personer som har behov for de avanserte funksjonene den tilbyr. Det vil si alle som har behov for å spore og måle treningen sin med stor nøyaktighet. I tillegg passer den for personer som ønsker å overvåke helsen sin enten i forbindelse med trening eller av andre årsaker.

Behov er selvsagt relativt og Ultra er nok overkill for den gjennomsnittlige brukeren både når det kommer til pris og funksjoner.

Fordeler og ulemper

Apple Watch Ultra er fullspekket med funksjoner som for mange er verdt den høye prisen. Med en skjermstørrelse på 49 mm, høy oppløsning og kraftig prosessor, så er dette en smartklokke som virkelig kan gjøre jobben sin. Du kan også dykke ned til 40 meters dyp med den. Ikke nok med det – den har også en innebygd sensor for måling av oksygen i blodet og EKG slik at du kan overvåke helsen din i stor detalj.

Ulemper med Apple Watch Ultra? Det er kanskje ikke så mange, men en ting som kan være verdt å nevne er prisen. For dette er definitivt ikke den billigste smartklokken på markedet. Dersom du er ute etter en rimeligere løsning kan det derfor være verdt å se på andre alternativer.

I tillegg er Apple Watch Ultra kun kompatibel med andre Apple-enheter, så hvis du ikke allerede har eier en iPhone eller en annen Apple-enhet så kommer du ikke så langt.

Mange brukere har også erfaring med at den føles litt tung på grunn av størrelsen. Opplevelsen av dette vil selvsagt variere fra person til person så det kan være verdt å prøve den på før du kjøper for å se om du synes den er behagelig å ha på seg. Utover dette så er det ikke så mange ulemper med denne smartklokken.

Fordeler:

 • Avanserte tekniske spesifikasjoner og mange nyttige funksjoner
 • Høy kvalitet på byggekvaliteten
 • Stor skjermstørrelse med høy oppløsning
 • Kraftig prosessor
 • Mulighet for dykking ned til 40 meters dyp
 • Innebygd sensor for måling av oksygen i blodet og elektrisk hjertemåler

Ulemper:

 • Høy pris
 • Kun kompatibel med Apple-enheter
 • Kan føles litt tung på grunn av størrelsen

Konklusjon

Den er kanskje ikke det billigste alternativet på markedet. Det finnes andre smartklokker som tilbyr lignende funksjoner til lavere priser. Men hvis du leter etter den aller beste smartklokken på markedet og er villig til å betale litt mer enn de fleste så er Apple Watch Ultra være et godt valg for deg.

De viktigste fordelene med å velge Apple Watch Ultra fremfor andre smartklokker er den høye byggekvaliteten, skjermstørrelsen og oppløsning samt mange avanserte funksjoner som andre smartklokker ikke har. Den største ulempen er størrelsen, den høye prisen og at den kun er kompatibel med Apple-enheter.

Apple Watch Ultra er en av de beste smartklokkene på markedet, med avanserte tekniske spesifikasjoner og mange nyttige funksjoner. Hvis du leter etter en smartklokke av høy kvalitet og er villig til å betale litt mer enn de fles så er Apple Watch Ultra et godt valg for deg.