Annonse

Beste sammenleggbare tredemøller 2024

Her ser vi på noen av de beste sammenleggbare tredemøllene på markedet. Vi gir også tips om ting du bør tenke på før du kjøper en av disse til hjemmebruk.

beste sammenleggbare tredemølle
Foto: soletreadmills.com

En sammenleggbar tredemølle er en god løsning for deg som ønsker å ha en tredemølle hjemme, men som ikke har ubegrenset med plass. Disse tredemøllene kan enkelt legges sammen og settes bort når de ikke er i bruk.

Artikkelen inneholder annonselenker. Når du kjøper et produkt via lenker på denne nettsiden får Fysionett en liten provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra.

Dette er de beste tredemøllene

Best i test: NordicTrack Commercial 2450

Mest for pengene: Sole F63 Tredemølle

Bestselgeren: Sole F85 ENT Tredemølle

Billigste alternativ: Titan Life Athlete T73

Hva er en sammenleggbar tredemølle?

En sammenleggbar tredemølle er en tredemølle som kan foldes sammen og lagres på en enkel og praktisk måte. Denne funksjonen gjør det enklere å oppbevare tredemøllen og spare plass i perioder som møllen ikke er i bruk. Dette gjør sammenleggbare tredemøller ideelle for hjemmegym, i bedriftslokaler eller i mindre treningsrom.

Når du skal kjøpe en sammenleggbar tredemølle, er det flere faktorer du bør vurdere. Først og fremst bør du vurdere hvor mye plass du har til rådighet, og hvilken pris du er villig til å betale. Du bør også se etter en modell som har funksjoner som passer dine unike behov. For eksempel tilpasning av stigning, hastighet, maksvekt og innebygde treningsprogrammer. I tillegg bør du se etter en modell som er relativt stillegående med god demping og komfort, slik at du kan trene effektivt og komfortabelt hjemme.

Fordeler med sammenleggbare tredemøller

En sammenleggbar tredemølle har flere fordeler. For det første er den plassbesparende og kan enkelt klappes sammen og lagres når den ikke er i bruk. Dette gjør det enkelt å oppbevare tredemøllen i små leiligheter og treningsrom med begrenset plass.

En annen fordel med sammenleggbare tredemøller er at de er komfortable å bruke. De fleste moderne modeller er utstyrt med avansert støtdemping som reduserer belastning på ledd og kan ofte tilpasses kroppsvekt og løpestil.

Annonse

Potensielle ulemper med sammenleggbare tredemøller er at de kan være mindre stabile og robuste enn profesjonelle tredemøller, spesielt de billigste modellene som ofte er laget av lettere og mindre slitesterke materialer.

Viktige funksjoner å vurdere

Når du skal kjøpe en sammenleggbar tredemølle er det flere ting du bør vurdere før du tar en beslutning. Her er noen av de viktigste funksjonene du bør se etter:

Motorstyrke og hastighet

En god tredemølle bør ha en kraftig motor som kan håndtere forskjellige hastigheter og stigningsgrader. Motor bør som absolutt minimum ha en effekt på minst 2,5 hk. Justering av hastigheten på tredemøllen bør også være responsiv slik at du sømløst kan tilpasse treningen din etter dine egne behov og ønsker. Dette er spesielt viktig dersom du planlegger å bruke møllen til intervalltrening.

Løpeflate og demping

Løpeflaten på tredemøllen bør være stor nok til å gi deg nok plass til å bevege deg fritt og komfortabelt. En løpeflate på minst 120 x 50 cm vil være tilstrekkelig for de fleste brukere. Støtdempingen på tredemøllen er også viktig for å beskytte leddene og gi deg en mer behagelig løpetur. Her har de ulike produsentene som regel sine egne patenterte dempesystemer.

Stabilitet og byggekvalitet

En god tredemølle bør være stabil og solid bygget for å tåle belastningen fra løping og jogging. Sørg for å sjekke at tredemøllen har en solid ramme og at den er godt festet til gulvet. Tredemøllen bør også være enkel å sette opp og sammenlegge, slik at du kan lagre den når den ikke er i bruk.

Avanserte funksjoner

Noen tredemøller har integrert støtte for populære treningsapper som Zwift, Fitbit, Garmin Connect eller andre pulsklokker. Dette lar deg synkronisere treningen din direkte med appen for detaljert sporing og analyse Slike avanserte funksjonene kan gi deg mer informasjon om treningen din og gjøre treningen mer variert og interessant.

De beste sammenleggbare tredemøllene

Her følger en oversikt over noen av de beste alternativene som er tilgjengelig akkurat nå:

Sole F63 – God ytelse til en rimelig pris

Spesifikasjoner

 • Veiledende pris: 24 999,-
 • Motor: 3,0 hk
 • Hastighet: 0-20 km/t
 • Stigning: 0-15%
 • Løpeflate: 152 x 51 cm
 • Funksjoner: 12 innebygde programmer, Bluetooth, USB-port

Fordeler

 • Solid byggekvalitet
 • Ingen abonnementer
 • Solid kundeservice og garanti

Ulemper

 • Relativt stor
 • Merkbar støy
 • Ikke Ifit kompatibel

Sole F63 er en populær sammenleggbar tredemølle som tilbyr god ytelse og funksjoner til en rimelig pris. Det innovative foldingssystemet Easy Assist gjør det enkelt å folde tredemøllen når den ikke er i bruk. Den hydraulikk sikrer at det krever minimal innsats og folde den sammen. Sole tredemøller er kjent for å være solide og slitesterke samtidig som de tilbyr gode garantier.

F63 er enkel og oversiktlig, men det er viktig å huske på at den har mindre teknologi enn andre sammenlignbare tredemøller. Konsollen består av en 6,5″ LCD-skjerm med hvit bakgrunnsbelysning. Siden dette ikke er en touchskjerm er det også flere knapper på konsollen enn det som er vanlig hos noen av konkurrentene.

F63 er Soles rimeligste tredemølle. Den har beholdt den lavteknologiske enkelheten og den slitesterke konstruksjonen Sole er kjent for. Den har en romslig løpeflate på 152 x 51 cm som bidrar til at treningsøkten føles tryggere.

Motoren på 3,0 hk er stillegående og støtter både gange og løping. Tredemøllen har 15 stigningsnivåer og er romslig nok til alle løpesteg. Konsollen er enkel å bruke og krever verken abonnement eller Wi-Fi tilknytning.

Prisnivået til F63 gjør den spesielt attraktiv. Dette er en av de beste tredemøllene på markedet basert på balanse mellom pris og kvalitet. Sole F63 er et relativt budsjettvennlig valg for kondisjonstrening hjemme. Kombinasjonen av lav pris, slitesterke komponenter og Soles gode kundeservice og garanti forklarer hvorfor F63 er en av merkets mest populære tredemøller år etter år.

Sole F85 ENT – Best for intervalltrening

Spesifikasjoner

 • Veiledende pris: 29 999,-
 • Motor: 4,0 hk
 • Hastighet: 0-22 km/t
 • Stigning: 0-15%
 • Løpeflate: 152 x 56 cm
 • Funksjoner: Zwift, Kinomap, Sole+. Bluetooth, USB-port

Fordeler

 • Svært kraftig motor
 • Komfortabel demping.
 • God kundeservice og garanti

Ulemper

 • Relativt høy pris
 • Ingen touchscreen
 • Ikke kompatibel med Ifit

Sole F85 ENT er storebroren til F63 og en oppgradering av forgjengeren F85. Dette er en kraftig og solid tredemølle som har vunnet flere priser og utmerkelser både i Norge og internasjonalt. Den har en 4 HK motor som kan nå en toppfart på 22 km/t og en stigning på 15 %. Den har et stort og komfortabelt løpebånd på 152 x 56 cm. Nye Sole F85 ENT tredemølle tilbyr muligheten til å koble til en WiFi-tilkobling. Den 15,6″ store touchskjermen inkluderer 12 forhåndsinnstilte apper, som YouTube, HBO, Hulu og Netflix. Skjermdeling er også mulig.

På grunn av den kraftige og responsive motoren er denne tredemøllen spesielt egnet for intervalltrening. Dette på grunn av muligheten for svært høy hastighet, og at den er i stand til å endre hastigheten raskt.

BarBend gir F85 ENT en score på 9.8/10 og fremhever spesielt livstidsgarantien på ramme og motor. De nevner for øvrig at den kan virke litt stor og tung i forhold til andre tredemøller.

TreadmillReviews.net gir F85 ENT en score på 4.9/5 og kaller den “The Best Folding Treadmill On the Planet”. De fremhever den romslige løpeflaten, den gode dempingen, og de militære fitnesstestene som er inkludert som innebygde programmer. De påpeker at den er litt dyrere enn noen av konkurrentene, men at den høye kvaliteten gjør den verdt prisen.

buytreadmillsonline.com gir F85 en score på 5/5 og sier at den har alt en seriøs løper kan forvente. De liker at den kreverminimalt med vedlikehold, har en stor skjerm og mange tilpasningsmuligheter. De skriver at den eneste ulempen er prisen, men at den likevel er verdt hver krone.

Sole F85 ENT er en fantastisk tredemølle for hjemmebruk. Den har et forbløffende utvalg av treningsalternativer, og i motsetning til andre tredemøller i denne kategorien får du tilgang til all funksjonalitet uten at det kreves abonnement i tillegg. Med Sole F85 betaler du for en førsteklasses tredemølle som fungerer akkurat som den skal.

NordicTrack Commercial 2450

Spesifikasjoner

 • Veiledende pris: 34 999,-
 • Motor: 3,25 HK
 • Hastighet: 19 km/t
 • Stigning: -6 til 12%
 • Løpeflate: 152 x 52 cm
 • Funksjoner: 10 innebygde programmer, iFit-kompatibilitet, Bluetooth, USB-port

Fordeler

 • Kraftig motor
 • Stor vendbar touchskjerm på 22″
 • Justerbar Runners Flex™ demping
 • Tåler langvarig bruk

Ulemper

 • Relativt høy pris
 • Litt tyngre enn andre alternativer
 • iFIT krever betalt abonnement

For de som ønsker en toppmoderne treningsopplevelse med avansert teknologi og interaktivitet, er NordicTrack Commercial 2450 et utmerket valg. Med sin store HD-touchskjerm, integrerte iFit-trening, og kraftige motor, passer denne tredemøllen perfekt for seriøse idrettsutøvere og alle som ønsker varierte og engasjerende treningsøkter hjemme. Den er ideell for deg som verdsetter kvalitet og funksjonalitet, og som ikke har noe imot å investere i treningsutstyr til hjemmebruk av høy kvalitet.

NordicTrack Commercial 2450 har blitt kåret til “Best i test” og fått svært god omtale hos flere anerkjente nettsteder. TreadmillReviews.com ga den en score på 9/10, med spesiell vekt på den 22-tommers HD touchskjermen og hvordan iFITs premiuminnhold forbedrer treningsopplevelsen.

TreadmillReviewGuru.com gir tredemøllen 4.8 av 5 stjerner og fremhever blant annet at størrelsen på løpeflaten er godt balansert med et plassbesparende og kompakt design.

Nettstedet BarBend fremhever tredemøllens tekniske egenskaper og at skjermen kan tiltes og roteres 360 grader. De nevner også integrasjon med Google Maps for virtuelle løpeturer som et stort pluss som gjør løpeturene mer interessante.

NordicTrack Commercial 2450 skiller seg ut med en høyere pris sammenlignet med andre modeller i serien. Hovedsakelig på grunn av den store skjermen og en mer robust konstruksjon. Høy kvalitet, innovativ teknologi og fleksibilitet gjør den likevel til et solid valg for de som ønsker en avansert tredemølle for hjemmebruk. Det er en grunn til at den er blant bestselgerne her til lands i sin prisklasse.

Titan Life Athlete T73 Tredemølle

Spesifikasjoner

 • Maksimal hastighet: 22 km/t
 • Motor: 3 HK
 • Løpeflate: 140 x 51 cm
 • Stigning: Opptil 15%
 • Maks brukervekt: 130 kg
 • Mål (LxBxH): 180 x 82 x 140 cm
 • Funksjoner: LCD-skjerm, pulsmåler, Bluetooth-tilkobling, integrerte høyttalere

Fordeler

 • Plassbesparende design
 • Rimelig pris
 • Enkel å bruke

Ulemper

 • Høyere støynivå enn dyrere alternativer

Titan Life Athlete T73 er med i denne oversikten som et billig alternativ for nybegynnere. Dette er en tredemølle som tilbyr en god balanse mellom pris og kvalitet. Møllen er godt egnet for hjemmebruk for brukere som ønsker en funksjonsrik og pålitelig tredemølle som kan legges sammen når den ikke er i bruk.

T73 har som nevnt et plassbesparende design som gjør at den enkelt kan foldes sammen og oppbevares når den ikke er i bruk. Tredemøllen er også utstyrt med funksjoner som støtdemping og AIRCUSHION fo

For dem som har behov for en stillegående tredemølle med avanserte funksjoner og svært høy kvalitet på komponenter og materialer kan det imidlertid være hensiktsmessig å vurdere et alternativ i en høyere prisklasse.

Billige tredemøller er ofte bra nok

Hvis du har et begrenset budsjett kan du finne gode sammenleggbare tredemøller til en rimelig pris. Disse modellene kan være en god investering hvis du kun vil ha en tredemølle for å gå eller jogge hjemme, og ikke ønsker å investere for mye penger. Alt kommer an på dine behov

Disse sammenleggbare tredemøllene er noen av de beste alternativene på markedet og vil alle vil kunne gi deg en god løpsopplevelse hjemme.

Selv om de billigste tredemøllene ikke har alle funksjonene til de dyrere modellene, kan de fortsatt gi deg en god treningsøkt. Uansett hvilken type sammenleggbar tredemølle du velger, er det viktig å finne en som gir deg god verdi for pengene. Se etter modeller som har de funksjonene og egenskapene du trenger, og som passer innenfor ditt budsjett.

High-end alternativer

Hvis du vil ha en proff tredemølle med alle de nyeste funksjonene og egenskapene og budsjettet tillater det, kan du velge en profesjonell high-end modell. Disse modellene er kostbare, men de gir deg likevel mye verdi for pengene dersom du stiller høye krav til kvalitet og er mindre opptatt av pris.

Spirit CT 1000 ENT 

159 990,-

Fremhevede egenskaper

 • Stor 21,5″ touchsskjerm med TV og apper for streaming/nyheter/sosiale medier
 • 5,0 HK motor
 • Topphastighet på 24 km/t
 • Romslig løpeflate på 560 x 1575 mm 

Profesjonelle tredemøller har ofte større motorer, mer avansert teknologi, og flere treningsprogrammer. De kan også ha mer robuste rammer og større løpeflater. Hvis du er profesjonell idrettsutøver som ønsker å ha tilgang på den beste tredemøllen hjemme kan en high-end modell absolutt være verdt investeringen. Vær oppmerksom på at disse ofte tar mye plass. Som regel er de heller ikke sammenleggbare.

Treningsprogrammer og tilpasning

Når du velger en sammenleggbar tredemølle, er det viktig å vurdere treningsprogrammer og tilpasningsmuligheter for å maksimere treningseffekten og opprettholde motivasjonen. Her er noen ting du bør vurdere:

Innebygde programmer

De fleste sammenleggbare tredemøller kommer med en rekke innebygde programmer som gir deg ulike treningsalternativer. Disse programmene kan variere fra grunnleggende manuelle alternativer til mer avanserte programmer som virtuelle og interaktive programmer som simulerer terrengløp eller intervalltrening. Sjekk at tredemøllen du velger har de programmene og funksjonene du trenger for å nå dine treningsmål før du kjøper.

Tilpasning gjennom apper

Noen sammenleggbare tredemøller gir deg muligheten til å tilpasse treningsøkten din ved hjelp av apper som iFit, Zwift eller Garmin Connect (Dersom du har en Garmin treningsklokke). Disse appene kan gi deg tilgang til en rekke løpeprogrammer og treningsøkter, samt muligheten til å følge med på fremgangen din over tid. Sjekk alltid om tredemøllen du velger har støtte for de appene du ønsker å bruke.

Uansett hvilken sammenleggbar tredemølle du velger, er det viktig å huske på at treningsprogrammer og tilpasningsmuligheter kun er en del av treningsopplevelsen. Det er også viktig å velge en tredemølle som passer dine behov og budsjett, og som er enkel å bruke og vedlikeholde.

Brukeropplevelse og komfort

Brukervennlighet

Når du kjøper en sammenleggbar tredemølle, er brukervennlighet en av de viktigste faktorene å vurdere. En god tredemølle bør være enkel å bruke og ha et brukervennlig kontrollpanel. Det skal være lett å justere hastigheten og stigningen på møllen mens du løper.

En annen viktig faktor er størrelsen på løpeflaten. En sammenleggbar tredemølle bør ha en stor nok løpeflate som gir deg nok plass til å bevege deg og løpe komfortabelt. Enkel tilgang til kontrollpanelet og justeringsknappene er også viktig for å gjøre treningen så enkel og effektiv som mulig.

Komfort under trening

Når du trener på en sammenleggbar tredemølle er komfort en viktig faktor å vurdere. Du skal til sammen bruke den i mange timer, og da er det viktig at møllen gir en komfortabel treningsopplevelse, både med tanke på motivasjon og helse. En god tredemølle bør ha god demping og ekstra støtdemping for å redusere belastningen på leddene. Dette gir deg en mer behagelig og skånsom treningsopplevelse som også gir deg mer lyst til å trene.

En annen faktor som påvirker komforten under trening er støynivået. En god sammenleggbar tredemølle bør være stillegående nok til å ikke forstyrre deg selv eller andre som oppholder seg i huset mens du trener.

Kjøpsveiledning

Sjekkliste før kjøp

Når du skal kjøpe en sammenleggbar tredemølle, er det viktig å være oppmerksom på flere faktorer for å sikre at du får den beste tredemøllen for dine behov. Her er en sjekkliste som kan hjelpe deg i kjøpsprosessen:

 1. Plassering: Sørg for at du har nok plass til å sette opp tredemøllen hjemme. Mål opp området der du vil plassere tredemøllen og sjekk at tredemøllen passer i rommet.
 2. Bruksområde: Tenk på hvordan du vil bruke tredemøllen. Hvis du vil bruke den til å intens trening eller langvarige løpeøkter bør du velge en tredemølle med en motor som er kraftig nok til å takle langvarig bruk med høy hastighet.
 3. Funksjoner: Velg en tredemølle med funksjoner som passer dine behov. Hvis du vil ha en tredemølle med mange funksjoner bør du sjekke at den har en brukervennlig touchskjerm og at den har muligheten til å koble seg til internett og bluetooth.
 4. Pris: Ha et realistisk budsjett og forsøk å finne en balanse mellom pris, kvalitet og funksjoner. Det er viktig å ikke overskride budsjettet. Samtidig bør du sørge for at du får en tredemølle som dekker dine treningsbehov.
 5. Garanti: Sjekk garantien på tredemøllen før du kjøper den. Gode garantier gir deg trygghet hvis det skulle oppstå problemer med tredemøllen.
 6. Test: Det er alltid lurt å teste tredemøllen før du kjøper den. Dette gir deg en følelse av hvordan tredemøllen fungerer og om den passer ditt bruksområde.

Vedlikehold og garanti

Når du investerer i en sammenleggbar tredemølle er det viktig å ta godt vare på den for å sikre at den varer lenge og gir deg optimal ytelse. Her er noen vedlikeholdstips som kan hjelpe deg med å holde tredemøllen i god stand:

Vedlikeholdstips

 • Rengjør tredemøllen regelmessig ved å tørke av beltet og rammen med en fuktig klut. Unngå å bruke sterke rengjøringsmidler som kan skade overflaten.
 • Smør beltet jevnlig for å unngå slitasje og forlengelse av levetiden. Bruk en silikonbasert smøremiddel som er spesielt utviklet for tredemøller.
 • Sjekk at alle skruer og muttere er stramme og festet på riktig måte. Løse deler kan føre til unødvendig slitasje og skade på tredemøllen.
 • Plasser tredemøllen på en flat og stabil overflate for å unngå vibrasjoner og skader på gulvet.
 • Hold tredemøllen tørr og fri for fuktighet for å unngå rust og korrosjon. Ikke oppbevar den utendørs eller i kalde og fuktige kjellere eller boder.

Garantien på din sammenleggbare tredemøller kan variere avhengig av produsenten, men mange tredemøller kommer med en livstidsgaranti på rammen og motoren. Det er uansett viktig å sjekke garantivilkårene før du kjøper tredemøllen for å sikre at du er dekket hvis det skulle oppstå problemer. Sole Fitness er spesielt kjent for gode garantiordninger.

Hvis du bruker en Garmin-enhet for å spore treningen din på tredemøllen kan du som regel være trygg på at de fleste moderne tredemøller er kompatible med Garmin pulsklokker. Sørg likevel for å sjekke produsentens spesifikasjoner for å bekrefte kompatibiliteten.

Konklusjon

Her her har vi gått gjennom noen av beste sammenleggbare tredemøllene på markedet. Det som er klart av denne oversikten er at det er mange faktorer å vurdere når du skal velge en tredemølle som passer dine behov. Inkludert størrelse, plassbehov, funksjoner, og pris.

Det er viktig å huske på at selv om en tredemølle regnes som den best på markedet, og har blitt kåret til best i test av produktanmeldere, betyr ikke dette nødvendigvis at det er den beste møllen for deg og dine behov. Det er derfor viktig å gjøre en grundig vurdering av egne behov og preferanser når du skal kjøpe tredemølle.

Uansett hvilken tredemølle du ender opp med er det viktig å huske på at regelmessig trening er en viktig del av å opprettholde god helse. En sammenleggbar tredemølle kan være en flott måte å få unna en god treningsøkt hjemme siden terskelen for å ta seg en løpetur blir lavere.