ANNONSE

Få mest mulig ut av reisen – opplev kultur samtidig som du holder deg i form!

Når du er på reise vil du naturlig nok forsøke å få mest mulig ut av oppholdet. Det kan til tider være overveldende mange muligheter av ting å gjøre på en populær destinasjon, men det er ofte begrenset med tid tilgjengelig. Et tips er derfor å fokusere på det viktigste.

Først og fremst er det viktig at kroppen får sin daglige dose med aktivitet for å opprettholde energi og godt humør i møte med nye inntrykk. For det andre bør du tenke igjennom hva som er unikt for akkurat den destinasjonen du besøker, og prioritere disse høydepunktene over andre aktiviteter. Denne artikkelen tar for seg tips og råd som kan hjelpe deg med å kombinere disse slik at du får mest mulig ut av din ferie!

Finn aktiviteter og sett av tid til å holde deg i form!

Det første du bør gjøre er å planlegge aktiviteter allerede før reisen bestilles. Står du fritt til å velge hvor du skal reise kan du gjøre research på hvilke muligheter som finnes på de ulike destinasjonene. På nett finnes det mye informasjon og gode, skreddersydde guider som tar for seg høydepunkter fra en rekke av verdens mest populære destinasjoner. For eksempel kan du på www.hellotickets.no lese om de 10 mest anbefalte musikalene i London. På samme sted kan du også forhåndskjøpe billetter til forestillingene. Når du planlegger reiser til ulike destinasjoner blir det derfor enklere å inkludere ulike aktiviteter mellom slagene. Kanskje det for eksempel passer å ta en bysykkel fra hotellet til West End for å se musikalen?  

Hold deg i form – dra nytte av fysiske og mentale fordeler

Hvis du har muligheten kan du alltids prøve ut nye ting som klatring eller surfing når du er på reise. Det viktigste er imidlertid å sørge for enkle daglige aktiviteter som involverer litt fysisk anstrengelse, uten at kravene er for høye. Gåturer, svømming eller litt dans og tøying på hotellrommet kan være nok.

Helsefordelene av fysisk aktivitet inkluderer at blodsukkeret reguleres, forbrenningen øker og fordøyelsen holder seg stabil. Dette er ting som bidrar til å gjøre reisen både mer hyggelig og komfortabel, men som ofte blir glemt! Det kan også bidra til mentale helsefordeler.

Fysisk aktivitet gjør deg mer oppmerksom, gir bedre hukommelse og forbedret evne til planlegging, organisering og problemløsning. Og hvem har vel ikke bruk for dette på reise? Det er heller ikke til å stikke under en stol at en litt sliten kropp gjerne sover bedre om natten!

Reiseaktiviteter som gir deg den beste opplevelsen!

Dersom du virkelig vil gå inn for å være aktiv på reisen, kan du gjøre ferien til en aktivitetstur. Da kan kanskje en fottur på Madeira, sykkeltur i Zurich eller trekking i Cinque Terre være noe for deg. Cinque Terre for eksempel, består av fem fiskerlandsbyer som ligger på Italias nordvestkyst, og er et populært turistmål for de som ønsker å oppleve den italienske kysten og samtidig bevege seg.

Den mest populære aktiviteten her er nemlig vandring på stier langs kysten, noe som gir deg muligheten til å se alle de fem landsbyene fra ulike perspektiver. Du kan ha med deg en lokal guide som kan fortelle om historien til området, og hvordan lokal vin produseres på de mange vingårdene dere passerer. Her får du god mosjon i vakre, naturskjønne omgivelser. Sykling er også en populær aktivitet i Cinque Terre, da det gir deg muligheten til å utforske området på egen hånd. Uansett hvilken aktivitet du velger, vil du garantert ha en minneverdig opplevelse!  

Lær barna hvordan man kan ha det gøy mens man holder seg i aktivitet på reisen

Reiser man med barn er det ekstra viktig å planlegge dagene på forhånd for å holde barna i nok aktivitet – og samtidig holde humøret oppe. Dette kan gjøres på mange morsomme og kreative måter. For eksempel, hvis du reiser med bil, kan du planlegge noen stopp underveis for å la barna få litt frisk luft og bevegelse. Du kan organisere leker som skattejakt og utforsking av området (navngi en gjenstand og la dem lete etter den), eller ta med spill som krokket eller badminton for å holde barna i bevegelse.

Har du mulighet til det vil det alltid være en god ide å ta med barna til en fornøyelsespark. Disneyland i Paris er en vinner for alle barn, og her kan man velge å besøke de to parkene over 1 eller flere dager. Det finnes også hoteller og restauranter inne i selve parkene, så dersom man ønsker det, kan faktisk hele reisen legges her. Barna vil ikke bare elske det, de vil også være i full aktivitet hele ferien og ha minner for livet.