Annonse

Fitbit Charge 5 – Aktivitetsarmbånd med GPS og avanserte helsedata

Fitbit Charge 5 test
Sist oppdatert:
ANNONSE
ANNONSE

Fitbit Charge 5 (Foto: Google)

Fitbit Charge 5 er endelig her. Arvtakeren til Charge 4 har en rekke nye funksjoner og forbedringer som gjør den til en imponerende oppgradering fra forgjengeren, Fitbit Charge 4. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hva som gjør Charge 5 så spennende og hvordan den skiller seg ut sammenlignet med tidligere modeller.

Design og skjerm: Mindre, slankere og mer fargerik

Den første tingen du legger merke til med Fitbit Charge 5 er det elegante, litt slankere designet som gjør den mer behagelig å ha på seg enn Charge 4. Skjermen er også en stor oppgradering – det er nå en lyssterk, fargerik OLED-skjerm som gir en mye bedre brukeropplevelse.

Nye helsefunksjoner: EKG-målinger og EDA-stressmåling

En av de mest imponerende funksjonene i Fitbit Charge 5 er EKG-målingene som tidligere kun var tilgjengelig på toppmodellen Fitbit Sense. Selv om disse målingene ikke er godkjent for medisinsk bruk gir de en god indikasjon på om alt er som det skal være, eller om du bør ta en tur til legen for en nærmere undersøkelse.

I tillegg får du også EDA-funksjonen som kom med Sense. Dette er en funksjon som måler stressnivået i kroppen. Dette gjøres ved å klemme sammen fingrene på siden av skjermen i tre minutter. Du kan hele tiden følge med på skjermen hvor lenge det er igjen av målingen. Dette er en enkel og effektiv måte å ta en liten pause på og ofte resulterer testen i seg selv i et lavere stressnivå og lavere puls.

Premium-abonnement: Ekstra målinger for de dedikerte

Med et Fitbit Premium-abonnement får du tilgang til enda flere målinger, som blodets oksygenmetning (SpO2) når du sover, antall åndedrag og hudtemperaturen. Disse ekstra målingene gir deg et mer detaljert bilde av helsen din og kan være verdt å vurdere for de som virkelig ønsker å ta kontroll over egen helse og velvære.

Treningsfunksjoner og daglig beredskapsindeks

Charge 5 kommer også med en rekke treningsfunksjoner og statistikk for å hjelpe deg å holde styr på treningen. En av de mest interessante funksjonene er den daglige beredskapsindeksen Daily Readiness, som gir Fitbit Premium-brukere en oversikt over energinivåene sine hver morgen og hjelper dem med å planlegge dagen deretter.

Ting vi liker:

  • Lyssterk og fargerik OLED-skjerm
  • Mindre og slankere enn Charge 4
  • EKG-målinger og EDA-stressmåling
  • Presis sporing av aktivitet og helsestatistikk
  • Daily Readiness for Premium-brukere

Ting vi misliker:

  • Batterilevetiden kunne vært bedre
  • Ingen høydemåler
  • Mangler Spotify-støtte for musikkontroll
  • Avanserte funksjoner er kun tilgjengelig for Premium-brukere

Det er synd at Fitbit Charge 5 har droppet Spotify-støtten som gjorde det mulig å styre spillelister. Mangelen på musikkavspilling kan være et minus for mange, spesielt siden Charge 5 er designet for trening. Men hvis dette ikke er en dealbreaker kan Charge 5 være en ideell treningskamerat.

Pris og konklusjon: Er Fitbit Charge 5 verdt prisen?

Fitbit Charge 5 kommer med en litt høyere pris enn Charge 4. Med tanke på alle de nye og forbedrede funksjonene, mener vi at den ekstra kostnaden er verdt prisen. Hvis du er ute etter en treningsklokke som gir deg avanserte helseovervåkning og nøyaktig aktivitetssporing til en rimelig pris er Charge 5 et utmerket valg.

Selv om vi savner musikkontroll og kunne ønske at batterilevetiden var bedre, veier de nye funksjonene som EKG-målinger, EDA-stressmåling og Daily Readiness opp for disse små ulempene. Og hvis du er villig til å investere i et Fitbit Premium-abonnement vil du få enda mer ut av Charge 5.

Så, er Fitbit Charge 5 et godt kjøp? Vi vil si ja! Den har sine små ulemper, men de blir lett overskygget av de mange nye funksjonene og forbedringene. Charge 5 er en fantastisk treningskamerat som holder deg informert om helsen din og motiverer deg til å holde deg i bevegelse.

Konklusjon

Dersom du er på utkikk etter en treningsklokke som kombinerer stil, funksjonalitet og avanserte helsefunksjoner med en rimelig pris bør Fitbit Charge 5 absolutt være på listen din over alternativer å vurdere. Det kan være en solid investering i egen helse.