annonse

Kjøp kollagentilskudd her! Gratis frakt over 299 kr

Sponset lenke

Fitbit Inspire 3 – Det beste aktivitetsarmbåndet i sin klasse?

Fitbit Inspire 3

Fitbit Inspire 3 er en populær aktivitetsmåler med mange funksjoner. Den blir ofte kåret til best i test. Her får du vår vurdering.

Vurdering:

Fitbit Inspire 3

Det er ingen tvil om at Fitbit Inspire 3 er et svært populært aktivitetsarmbånd. Dette er ikke uten grunn. Denne smartklokken har nemlig en lang rekke nyttige funksjoner som hjelper deg å holde oversikt over trening, kosthold og søvn.

annonse

Hvis du ikke har erfaring med Fitbit eller aktivitetsarmbånd fra før kan det være greit å nevne at enheten har en rekke ulike sensorer og funksjoner for å holde oversikt over ting som bevegelse, antall skritt og forbrenning av kalorier. Den måler også avstand, hjertefrekvens og har en funksjon som kalles “Active Zone Minutes” som måler totalt aktivitetsnivå i løpet av dagen.

Tekniske spesifikasjoner

 • Produkttype: Aktivitetsarmbånd
 • Modellnavn: Inspire 3
 • Produktserie: Inspire
 • Passer til: Flere sporter
 • Vanntett: Ja
 • IP-klassifisering: IPX8
 • GPS: Nei
 • Kaloriteller: Ja
 • Pulsmåling: Ja (innebygd)
 • Skjerm: Digital
 • Display: AMOLED
 • Bluetooth – versjon: Bluetooth 5.0

Hva skiller Inspire 3 fra forgjengerne?

Det mest fremtredende som skiller Inspire 3 fra sine forgjengere er skjermen. Fitbit Inspire 3 har nå fått AMOLED-skjerm.

AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diode) er en type skjermteknologi som bruker organisk materiale i skjermen for å produsere lys. Dette gir en kontrastrik og livlig skjermgjengivelse. AMOLED-skjermer er også kjent for å være mer energieffektive enn andre skjermteknologier. Noe som kan bidra til bedre batteritid på enheten.

I tillegg har den “alltid-på” funksjon slik at du kan få tilgang til informasjon uten å måtte låse opp enheten. Dette kan på sin side bidra til å redusere batteritiden. Med denne funksjonen aktivert vil du kunne få rundt 3 dager batteritid. Hvis du derimot slår av “alltid-på” funksjonen kan du forvente samme batteritid som Inspire 2. Det vil si opptil 10 dager.

Måling av oksygennivået i blodet

En annen stor oppgradering er SpO2-sensoren. Dette er en sensor som måler blodets oksygennivå eller oksygenmetning. Dette er en funksjon som ikke så ofte er inkludert på billige aktivitetsarmbånd. Denne funksjonen er definitivt et stort pluss for Inspire 3.

Kombinert med hjertefrekvenssensoren kan du følge med på hvordan kroppen reagerer på ulike ting som alkohol, høyde, koffein eller en forkjølelse.

Fitbit-enheter kan også minne deg på å holde deg i bevegelse, hjelpe deg å sovne med guidede pusteøvelser og vekke deg til optimal tid med funksjonen som kalles Smart Wake.

annonse

Design og tilbehør

Når det gjelder design ligner Inspire 3 veldig på sin forgjenger. Aktivitetsarmbåndet er tilgjengelig i en rekke ulike farger. Du kan også kjøpe ulike reimer, inkludert stålmesh-reimer hvis du ønsker det. Det er også mulig å kjøpe en “clip” for å bruke Inspire 3 i situasjoner der du ikke kan ha den på håndleddet, for eksempel i forbindelse med kampsport.

Inspire 3 er designet for å brukes kontinuerlig gjennom hele døgnet.

Konklusjon

Fitbit Inspire 3 er et godt alternativ for de som ønsker en enkel og intuitiv aktivitetsmåler med helseovervåkning. Enheten har mange nyttige funksjoner som blant annet automatisk treningdeteksjon, søvnsporing og måling av oksygennivå.

Armbåndet kan også brukes til å holde oversikt over helsen via parametere som kaloriforbrenning, antall skritt og måling av totalt aktivitetsnivå. Batterilevetiden er også god nok til å gi deg ca. fem dager av uavbrutt bruk. Alt i alt gir Fitbit Inspire 3 en god balanse mellom pris og ytelse.

Selv om Inspire 3 ikke tilbyr mulighet for trådløs betaling, musikkstreaming, taleassistent, eller avanserte treningsfunksjoner er den likevel et solid valg for deg som ønsker et enkelt aktivitetsarmbånd som ser bra ut med god batteritid, og som ikke er i veien mens du trener.

Fitbit Inspire 3 mangler en del av funksjonene som finnes i enkelte dyrere aktivitetsarmbånd som for eksempel innebygget GPS og Fitbit pay, samt støtte for mer avanserte treningsfunksjoner. Fitbit Inspire 3 har likevel et bredt utvalg av funksjoner som burde dekke behovene til de fleste nybegynnere og hobbymosjonister. Du kan få en god oversikt over helse og trening med denne enheten.

annonse