
Fransk tunfisksalat: Salade Nicoise
Vanskelighetsgrad: Middels4
Porsjoner20
minutterSalade Nicoise er en tradisjonell fransk tunfisksalat fra Nice med en blanding av grønne salatblader, kokte poteter, hardkokte egg, tunfisk, ansjos, tomater og oliven.
Salaten er kjent for å ha en frisk og god smak med sunne og næringsrike ingredienser. Den er også enkel å lage hjemme.
Tradisjonell tunfisksalat
Salade Nicoise er en tradisjonell tunfisksalat fra Nice i Sør-Frankrike. Den består vanligvis av en blanding av grønne salatblader, kokte poteter, hardkokte egg, tunfisk, ansjos, tomater og oliven.
Dressingen inneholder olivenolje, dijonsennep, sitronsaft og hvitløk for å fremheve den gode smaken.
Salaten er næringsrik og serveres ofte som hovedrett. Den kan også varieres med grillet laks eller kyllingfilet i stedet for tunfisk. I tillegg er det vanlig å tilsette bønner eller asparges i salaten.
Salade Nicoise er en favoritt blant mange franskmenn. Den er enkel å lage hjemme, og utgjør et sunt og næringsrikt måltid.
( kilde: matprat.no)
Ingredienser
4 stk. egg
4 stk. potet
150 g aspargesbønner
1 boks hermetisk tunfisk i olje
4 stk. tomat i båter
0,5 stk. agurk i terninger
1 stk. rødløk i ringer
50 g sorte oliven
4 ts kapers
1 stk. hodesalat
8 stk. ansjosfilet
- Dressing:
1 dl virgin olivenolje
3 ss hvitvinseddik
2 ts dijonsennep
1 båt hakket hvitløk
ca. 0,5 ts sukker
Instruksjoner
- Kok eggene i 6-8 minutter til de er «smilende». Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt. Skrell eggene og del dem i to
- Kok poteter og la aspargesbønnene koke med de siste 2-3 minuttene. Avkjøl bønnene i kaldt vann. Skrell potetene og la dem bli kalde.
- Skjær potetene i biter og ha dem i en salatbolle. Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, agurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat. Bland alt lett og legg ansjos og egge på toppen.
- Bland dressingen og hell den over salaten like før servering.
Notater
- Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost ved servering