Fransk tunfisksalat med egg, ansjos og asparges

En av de beste og mest smakfulle tunfisksalatene. Salade Nicoise er en tradisjonell fransk tunfisksalat. Her finner du
oppskriften

Oppdatert:

Fransk tunfisksalat: Salade Nicoise

Fransk tunfisksalat: Salade Nicoise

Vanskelighetsgrad: Middels
Porsjoner

4

Porsjoner
Tid

20

minutter

Salade Nicoise er en tradisjonell fransk tunfisksalat fra Nice med en blanding av grønne salatblader, kokte poteter, hardkokte egg, tunfisk, ansjos, tomater og oliven.

Salaten er kjent for å ha en frisk og god smak med sunne og næringsrike ingredienser. Den er også enkel å lage hjemme.

Tradisjonell tunfisksalat
Salade Nicoise er en tradisjonell tunfisksalat fra Nice i Sør-Frankrike. Den består vanligvis av en blanding av grønne salatblader, kokte poteter, hardkokte egg, tunfisk, ansjos, tomater og oliven.

Dressingen inneholder olivenolje, dijonsennep, sitronsaft og hvitløk for å fremheve den gode smaken.

Salaten er næringsrik og serveres ofte som hovedrett. Den kan også varieres med grillet laks eller kyllingfilet i stedet for tunfisk. I tillegg er det vanlig å tilsette bønner eller asparges i salaten.

Salade Nicoise er en favoritt blant mange franskmenn. Den er enkel å lage hjemme, og utgjør et sunt og næringsrikt måltid.

( kilde: matprat.no)

Ingredienser

  • 4 stk. egg

  • 4 stk. potet

  • 150 g aspargesbønner

  • 1 boks hermetisk tunfisk i olje

  • 4 stk. tomat i båter

  • 0,5 stk. agurk i terninger

  • 1 stk. rødløk i ringer

  • 50 g sorte oliven

  • 4 ts kapers

  • 1 stk. hodesalat

  • 8 stk. ansjosfilet

  • Dressing:
  • 1 dl virgin olivenolje

  • 3 ss hvitvinseddik

  • 2 ts dijonsennep

  • 1 båt hakket hvitløk

  • ca. 0,5 ts sukker

Instruksjoner

  • Kok eggene i 6-8 minutter til de er «smilende». Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt. Skrell eggene og del dem i to
  • Kok poteter og la aspargesbønnene koke med de siste 2-3 minuttene. Avkjøl bønnene i kaldt vann. Skrell potetene og la dem bli kalde.
  • Skjær potetene i biter og ha dem i en salatbolle. Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, agurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat. Bland alt lett og legg ansjos og egge på toppen.
  • Bland dressingen og hell den over salaten like før servering.

Notater

  • Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost ved servering
annonser