ANNONSE

Garmin Venu 2 Plus – Den første ekte smartklokken fra Garmin

Garmin Venu 2 Plus (foto: Garmin.com)

Garmin har tatt et stort skritt fremover med lanseringen av Garmin Venu 2 Plus. Dette er en smartklokke i ordets rette forstand.

Artikkelen inneholder annonselenker. Når du kjøper et produkt via lenker på denne nettsiden får Fysionett en liten provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra.

Garmin Venu 2 Plus tar det beste fra forgjengeren Venu 2, og legger til enda flere smartfunksjoner som gjør den til en av de mest allsidige klokkene Garmin har levert hittil.

Garmin Venu 2 Plus

NOK5,475.00
Training365.no
02.desember 2023 01:27


Spesifikasjoner:

 • Glass: Corning® Gorilla® Glass 3
 • Deksel: Fiberforsterket polymer med bakdeksel i rustfritt stål
 • Størrelse: 43,60 x 43,60 x 12,60 mm
 • Berøringsskjerm: Ja
 • Fargeskjerm: Ja
 • Skjermstørrelse: 1,30″ (33,0 mm) diameter
 • Skjermoppløsning: 416 x 416 piksler
 • Vekt: 51,0 g
 • Vanntetthet: Svømme, 5 ATM
 • Batteritid: Smartklokkemodus: opptil 9 dager

Fordeler:

 • Kan motta samtaler direkte fra klokken
 • Støtte for flere stemmeassistenter
 • Lyssterk skjerm med klare farger
 • Omfattende helsefunksjoner
 • Musikkavspilling og lagring

Ulemper:

 • Relativt høy pris
 • Ingen trådløs lading
 • Kun en størrelse tilgjengelig
 • Begrenset iPhone-funksjonalitet
 • Redusert batteritid i forhold til forgjengeren.

En smartklokke som mottar samtaler

En av de mest bemerkelsesverdige funksjonene i Garmin Venu 2 Plus er evnen til å ringe og motta telefonsamtaler direkte fra håndleddet.

Klokken har fått en innebygd høyttaler og mikrofon slik at du enkelt ta en samtale mens du er på farten, uten å måtte ta frem telefonen.

Dette er en funksjon som tidligere har vært begrenset til mer tradisjonelle smartklokker fra produsenter som Apple og Samsung, men nå har også Garmin tatt steget inn i denne sfæren.

Støtte for flere stemmeassistenter

I tillegg til samtalefunksjonen, har Garmin Venu 2 Plus også støtte for flere ulike stemmeassistenter. Dette innebærer at du kan bruke både Google Assistant, Siri eller Bixby direkte fra klokken, avhengig av hvilken telefon du har koblet til.

Dette er en stor fordel hvis du ønsker å bruke stemmekommandoer for å styre funksjoner på telefonen, som å slå på smartlys, få oppdateringer om været, legge påminnelser i kalenderen og lignende.

Design og byggekvalitet

Venu 2 Plus beholder det stilfulle og elegante designet til sin forgjenger med noen merkbare endringer.

Den har fått Corning Gorilla Glass 3 for bedre slitestyrke og motstand mot riper. Den har også en urkasse av rustfritt stål for bedre holdbarhet og et deksel av fiberforsterket polymer med bakdeksel i rustfritt stål for ekstra robusthet.

Garmin Venu 2 Plus har en urkasse på 43mm mens den originale Venu 2 kom i størrelsene 45mm og 40mm.

Skjerm

Klokken har en 1.3-tommers skjerm, noe som er hakket mindre enn forgjengeren.

Venu 2 plus test

Skjermen er av typen AMOLED, noe som betyr at fargene er lyse og levende med en valgfri alltid på-modus, slik at du kan lese av tiden uten å måtte «vekke» klokken.

Tilkoblingsmuligheter og Kompatibilitet

Venu 2 Plus har Bluetooth, ANT+ og Wi-Fi for tilkobling. Den er kompatibel med både iPhone og Android-telefoner og lar deg motta smartvarsler, svare eller avvise anrop med en tekstmelding (bare på Android) og til og med få tilgang til telefonens stemmeassistent.

Det er også integrasjon med Connect IQ™ for nedlastbare urskiver, datafelter, widgeter og apper, og støtte for Garmin Pay™ for kontaktløs betaling rett fra håndleddet.

Helse- og treningsfunksjoner

Som med alle Garmin-klokker er Venu 2 Plus fullpakket med helse- og treningsfunksjoner. Den har en hjertefrekvenssensor, avansert GPS-sporing (uten SatIQ), søvnanalyse og blodoksygensensor. Alt dette gjør den til et kraftig verktøy for helseovervåkning og måling av treningsprogresjon.

Den har også en funksjon som kalles “Health Snapshot” som gir deg en to-minutters oversikt over din hjertefrekvens, hjertefrekvensvariabilitet (HRV), blodoksygennivå, respirasjonsfrekvens og stress.

Musikk og lagring

Venu 2 Plus kommer med musikkstyring og avspillingsfunksjoner, sammen med lagringsmuligheter for musikk. Dette er en fantastisk funksjon for de som liker å trene med musikk på øret uten å måtte ha med seg telefonen.

Batteritid

En av utfordringene med Garmin Venu 2 Plus er batteritiden. Mens den originale Venu 2 kunne vare opptil 11 dager i smartklokke-modus og opptil åtte timer med GPS og musikk har Venu 2 Plus en litt kortere batteritid. Batteriet kan vare opptil ni dager i smartklokke-modus og åtte timer med GPS og musikk. Dette er noe å vurdere for de som er ute etter en klokke med lang batterilevetid.

Ting som kunne vært bedre

Til tross for alle sine imponerende funksjoner og forbedringer er det noen områder der Venu 2 Plus kunne ha vært bedre. For det første, til tross for den relativt høye prisen, tilbyr ikke Venu 2 Plus trådløs lading, noe som har blitt standardfunksjon på mange konkurrerende smartklokker.

I tillegg er det bare en størrelse tilgjengelig. Selv om dette er en størrelse som passer for de fleste, kunne tilbud om flere størrelser ha forbedret brukeropplevelsen for personer med smalere eller større håndledd.

En annen begrensning ligger i funksjonaliteten for iPhone-brukere. Mens Android-brukere kan svare på eller avvise anrop via tekstmelding direkte fra klokken, har ikke iPhone-brukere denne muligheten

Er Garmin Venu 2 Plus verdt prisen?

Garmin Venu 2 Plus er en imponerende smartklokke som tilbyr en lang rekke nyttige funksjoner. Dette gjør den til en god investering for treningsentusiaster som også vil ha en smartklokke til daglig bruk.

Kombinert med evnen til å motta samtaler og bruke stemmeassistenten direkte fra håndleddet tilfører den noe ny tt til markedet for treningsklokker.

Men med en relativt høy pris er det viktig å vurdere om disse funksjonene er verdt den ekstra kostnaden for deg. Hvis du er ute etter en rimelig treningsklokke og ikke har behov for å motta samtale eller bruke stemmeassistent, kan Garmin Venu Sq 2 være et like godt alternativ.

Dersom du først og fremst er ute etter en treningsklokke til røff utendørsbruk er nok modellene i Fenix 7 eller Instinct serien mer passende. Om du derimot er ute etter en avansert treningsklokke til hverdagsbruk med allsidige smartfunksjoner kan Garmin Venu 2 Plus være et utmerket valg.