ANNONSE

Nye Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Med lanseringen av de to nye modellene Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic har teknologientusiaster over hele verden fått noe nytt å snakke om.

annonse

Samsung har levert flere markante forbedringer sammenlignet med tidligere modeller.

I denne artikkelen vil vi gå dypere inn i hva som er nytt med disse to siste smartklokkene fra Samsung.

annonse

Artikkelen inneholder annonselenker. Når du kjøper et produkt via lenker på denne nettsiden får Fysionett en liten provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra.

Funksjonsringen er tilbake

Med Samsung Galaxy Watch 6 Classic har Samsung gitt et nikk til fortiden. De har gått bort fra det sporty utseendet til Pro-modellen og har isteden fokusert på en mer elegant og klassisk stil.

‘Classic’-modellen har også fått tilbake den karakteristiske roterende funksjonsringen. Dette er en fysisk funksjonsvelger som manglet på forgjengeren, Samsung Galaxy Watch 5, men som var så etterlengtet av mange brukere at Samsung nå har valgt å bringe den tilbake.

Kjøp Samsung Galaxy Watch 6

Størrelse og Tilgjengelighet

For å tilfredsstille et bredt spekter av brukerpreferanser tilbyr Samsung Galaxy Watch6 modellen i to ulike størrelser, 40 mm og 44 mm. Den kommer både med og uten LTE-kompatibilitet. Classic-modellen kommer på sin side i størrelsene 43 mm og 47 mm.

Utforming og Detaljer

Selv om Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic beholder mye av designet fra tidligere modeller finnes det likevel mange subtile forbedringer. Større skjermer, kraftigere prosessorer, mer minne, og et nytt brukergrensesnitt er bare noen av forbedringene.

Klokken kommer også med en sofistikert silikonreim, mens Classic-modellen leveres med en slitesterk og vannavvisende reim i kunstig lær. Begge reimene er designet for enkel utskifting.

Materialer og byggekvalitet

Samsung Galaxy Watch 6 har en urkasse i aluminium, mens Classic-modellen er produsert i rustfritt stål og er derfor litt mer solid men har også noe høyere vekt. Begge klokkene er likevel robuste og bør tåle tidens tann.

Tekniske Forbedringer

Samsung har inkludert en 60 HZ AMOLED-skjerm med en lysstyrke på opptil 2000 nits i begge modellene, samt en litt slankere ramme som gir mer plass til skjermen. Drevet av Samsungs nyeste Exynos W930 Dual-Core 1.4GHz prosessor, og støttet av en oppgradering fra 1.5 GB til 2 GB minne, leverer disse klokkene en smidig og rask brukeropplevelse.

Batteritid

Selv om batteritiden er den samme som for tidligere modeller, har Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic faktisk et større batteri på innsiden. Det større batteriet gir altså ikke lenger batteritid slik man kanskje kunne forvente. Til gjengjeld har de også introdusert en ny hurtigladefunksjon som gir 45% batteritid på bare 30 minutter. Med bare åtte minutters lading kan du bruke klokken i åtte timer. Noe som er ganske imponerende.

Software og operativsystem

Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic leveres med Samsung One UI 5. Dette er et operativsystem som er basert på Googles Wear OS 4, men med et Samsung-tilpasset utseende. Med denne oppdateringen kan du nå bytte telefon uten å måtte tilbakestille klokken, en betydelig forbedring fra tidligere versjoner.

Fokus på Helse og Velvære

Samsung Galaxy Watch 6 kommer fullpakket med en rekke helse- og treningsfunksjoner, som skrittteller, aktivitetsmåler, søvnmåling, måling av stressnivå, puls, oksygenmetning og hudtemperatur, samt funksjoner for å logge inntak av mat og drikke.

Bedre søvnovervåkning

Samsung Galaxy Watch 6 og Watch6 Classic har fått en forbedret ‘søvn coach’-funksjon. Med denne funksjonen kan brukeren få mer detaljert innsikt i søvnmønstrene sine ved hjelp av Sleep Score Factors og Sleep Animal Symboler. Denne nye funksjonen gir en mer omfattende forståelse av søvnkvaliteten enn tidligere. Noe som er viktig for generell helse og velvære.

Her følger en oversikt over de nye søvnfunksjonene som blir introdusert med Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic:

Forbedret Søvn Coach: Samsung har lagt til en ny og forbedret “søvn coach” med mulighet for å delta i en fireukers søvncoaching-plan. Dette er designet for å hjelpe brukere med å forstå og forbedre søvnkvaliteten.

Sleep Score Factors: Ved hjelp av ulike faktorer som total søvntid, søvnsyklus, våken tid, og fysisk og mental restitusjon, gir klokken brukeren en bedre forståelse av egen søvnkvalitet.

Søvninnsikt: Inkluderer detaljert informasjon om faktisk søvntid, søvnpoeng, søvnstadier, blodoksygen under 90%, hudtemperatur, konsistent sengetid og oppvåkningstidspunkt, søvndyr (kronotype), og snorkedeteksjon.

Sleep Animal Symbol: En ny funksjon som representerer brukerens søvn ved hjelp av et dyr som er typisk for den søvnrytmen. Dette gir en mer visuell og engasjerende måte å forstå søvnvanene på.

Usynlig Infrarødt Lys: Klokken vil automatisk endre farge på LED-sensoren til usynlig infrarødt lys når klokken settes til “søvnmodus” om natten. Dette er designet for å unngå forstyrrelser mens brukeren sover

Bedre og mer integrert søvnsporing Foto: Samsung

Integrering med Helsefunksjoner: Søvnfunksjonene er integrert med andre helsemålinger som puls, oksygenmetning, og hudtemperatur, noe som gir en mer helhetlig forståelse av brukerens helse og velvære.

Disse nye søvnfunksjonene reflekterer en økende trend i smartklokkemarkedet med fokus på søvn som en kritisk del av generell helse og velvære. De gir brukerne verktøy for å overvåke, forstå, og forbedre søvnvanene sine, noe som kan ha positiv effekt på generell livskvalitet.

Oppsummering

Her er en detaljert oppsummering av de nye funksjonene og spesifikasjonene for Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic.

Samsung Galaxy Watch6

 • Størrelser: 40 mm og 44 mm (med og uten LTE).
 • Skjerm: 20% større skjerm med mindre rammer (30% slankere).
 • Materialer: Urkasse i aluminium.
 • Prosessor: Ny Exynos W930 Dual-Core 1.4GHz, 2 GB RAM, 16 GB lagring.
 • Batteri: Samme batteritid som tidligere, hurtiglading (45% på 30 minutter).
 • Programvare: Samsung One UI 5, basert på Google Wear OS 4.
 • Helsefunksjoner: Forbedret søvncoaching, automatisk deteksjon av uregelmessig hjerterytme, falldeteksjon, EKG-målinger, kroppsskanning.
 • Treningsfunksjoner: Personlig treningssone, over 100 aktivitetsprofiler, ny profil for baneløp.
 • Pris: Fra 3790,- til 4690,- NOK.

Samsung Galaxy Watch6 Classic

 • Størrelser: 43 mm og 47 mm (med og uten LTE).
 • Skjerm: Samme størrelse som Watch6, 15% slankere rammer.
 • Materialer: Urkasse i rustfritt stål.
 • Batteri og Prosessor: Samme som Watch6.
 • Programvare og Funksjoner: Identiske med Watch6.
 • Pris: Fra 4890,- til 5890,- NOK.

Begge modellene har en 60 HZ AMOLED-skjerm (opptil 2000 nits) med safirglass, og de kommer med reimer som enkelt kan byttes ut. Watch6 har en silikonreim, mens Watch 6 Classic har en kunstig lærreim.

Disse klokkene fokuserer på helse- og treningsfunksjoner, inkludert søvnsporing, stressmåling, puls, oksygenmetning, hudtemperatur, og mer. De støtter også smartvarsler, mobilsamtaler, streaming av musikk, kontaktløs betaling gjennom Samsung Pay og Google Pay.

Forhåndsbestilling er tilgjengelig fra 26. juli, med levering fra 11. august 2023.