Annonse

Oregano olje mot sopp og urinveisinfeksjon

I denne artikkelen ser vi på hvordan oregano olje kan hjelpe deg med å bekjempe sopp og urinveisinfeksjoner.

oregano olje mot sopp, candida, infeksjon
Sist oppdatert:
ANNONSE
ANNONSE

Oregano olje har blitt brukt som et naturlig middel for å behandle ulike helseproblemer i tusenvis av år og er særlig kjent for sine antibakterielle og soppdrepende egenskaper. Disse egenskapene gjør det til et populært alternativ til enkelte legemidler.

Mange er bekymret for den økte bruken av antibiotika og den negative effekten dette har på mikrofloraen i tarmen og immunforsvaret. Derfor ser mange etter alternativer til å bekjempe infeksjoner.

Artikkelen inneholder annonselenker. Når du kjøper et produkt via lenker på denne nettsiden får Fysionett en liten provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra.

Alternativ til antibiotika

Ekstrakt av oregano olje kan være et alternativ til antibiotika i noen tilfeller fordi det har relativt lite bivirkninger og dreper bakterier effektivt. Det kan også brukes for å hemme overvekst av candida albicans i tarmen som følge av langvarig bruk av antibiotika.

Oljen kan også bidra til å redusere betennelse og lindre smerte. I tillegg kan den virke dempende på infeksjoner forårsaket av virus, som for eksempel forkjølelse og influensa.

Sponset lenke

Hva er oregano olje ekstrakt?

Oregano olje er en eterisk olje laget av frøene og bladene til oregano planten. Oljen lages ved å destillere frøene og bladene. Denne prosessen fanger oljen og gjør det mulig å separere den fra plantematerialet.

Den er spesielt kjent for å inneholde høye nivåer av carvacrol og tymol. Dette er to kraftige fenoler som er forbundet med en rekke fordeler for helsen. Disse planteforbindelsene har blant annet en antibakteriell og soppdrepende virkning og har også tradisjonelt blitt brukt som et middel mot innvollsorm.

En naturmiddel med soppdrepende virkning

Soppinfeksjoner kan oppstå når soppsporer vokser og formerer seg i tarmen, på huden eller andre steder i kroppen. Oregano olje bekjemper soppen ved at de aktive virkestoffene dreper de aktive sporene.

Disse stoffene er en del av plantenes eget forsvar mot sopp og mikroorganismer. De er også bioaktive hos mennesker dersom konsentrasjonen er høy nok.

Et effektivt naturlig middel mot urinveisinfeksjoner

Urinveisinfeksjoner kan oppstå når bakterier trenger inn i urinrøret. og oregano olje kan hjelpe med å bekjempe bakteriene ved å hindre deres vekst og spredning.

Oregano olje har vist seg å være et effektivt middel mot disse bakteriene. Oljen kan derfor brukes som et ekstra supplement til antibiotika for å bekjempe infeksjoner.

Det er viktig å huske at oregano olje ikke erstatter legemidler. Det er alltid best å konsultere en lege for å få riktig diagnose og behandling før du begynner å bruke det mot infeksjoner eller sykdom

Hvordan brukes oljen?

Oregano olje er svært sterk og bør diluteres før bruk. Når den selges som kosttilskudd blandes den ofte med olivenolje for å tynne den ut og fremme opptaket i kroppen. Det er også vanlig å blande noen dråper i vann eller juice. Ved overfladiske soppinfeksjoner kan den påføres direkte på det berørte området.

I tillegg får man kjøpt oregano olje som kosttilskudd i form av kapsler eller softgels.

Er alle oregano oljer like effektive?

Ikke alle oregano oljer er like effektive når det gjelder å bekjempe infeksjoner. Det fungerer heller ikke å bare innta plantematerialet eller krydderet da dette ikke inneholder virkestoffene i høy nok konsentrasjon.

Det er viktig å sørge for at du kjøper et produkt av høy kvalitet. For å ha medisinsk virking bør den være kaldpresset og inneholde en standardisert og høy konsentrasjon av aktive ingredienser.

Bivirkninger av oregano olje

Oregano olje er generelt sett trygt å bruke. Noe kan oppleve bivirkninger som hudirritasjon, mageproblemer eller allergiske reaksjoner. Oljen kan også forårsake en brennende svie når den kommer i kontakt med tynn hud.

Det er derfor viktig å starte med en lav dose og øke gradvis for å se hvordan kroppen din reagerer.

Konklusjon

Oregano olje er et naturlig alternativ for å bekjempe sopp og urinveisinfeksjoner. Det har vist seg å være effektivt middel som ofte brukes i kombinasjon med legemidler. Det er imidlertid viktig å sørge for at du bruker en olje av høy kvalitet og rådfører deg med lege før du begynner å bruke oljen mot infeksjoner eller sykdom.

Sponsede lenker

Relaterte artikler