Annonse

Soyaglasert ytrefilet av svin med ris og ovnsbakt brokkoli

Svinekjøtt ytrefilet soya oppskrift

Svinekjøtt i soyaglasur med ris og ovnsbakt brokkoli

Svinekjøtt i soyaglasur med ris og ovnsbakt brokkoli

Recipe by HelloFreshVanskelighetsgrad: Enkel
Porsjoner

4

Kalorier

587

kcal
Samlet tid

30

minutter

Soyaglasert ytrefilet av svin er en sunn, næringsrik og spennende middagsoppskrift fra HelloFresh. Denne middagsretten er en perfekt blanding av østlige og vestlige smaker, hvor ytrefilet, brokkoli og pak choi stekes i ovnen. Svinekjøttet får en glasur av soyasaus, sriracha og søt chilisaus. Denne retten er ikke bare en fest for smaksløkene den er også sunn og god kilde til protein samtidig som den inneholder lite kalorier.

Ingredienser

  • 600 g – Svin ytrefilet

  • 500 g – Brokkoli

  • 300 g – Basmatiris

  • 2 stk – Hvitløk

  • 50 ml – Soyasaus (Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

  • 20 g – Sriracha

  • 2 stk – Pak choi

  • 2 stk – Gulrot

  • 25 ml – Hvitvinseddik (Inneholder Sulfitter)

  • 40 g – Søt chilisaus

  • ½ ss – Olivenolje (steg 3)

  • 1 dl – Vann (steg 5)

  • 1 ts – Sukker (steg 4)

  • 6 dl – Vann (steg 3)

  • 1 ts – Salt (steg 3)

  • 2 ss – Hvetemel (steg 1)

Instruksjoner

  • Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Klapp svinekjøtt tørt med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper. Legg hvetemel [1 ss | 2 ss] på en tallerken og vend svinekjøttet i hvetemel. Varm opp en skvett olivenolje i stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side. Overfør til et stekebrett med bakepapir. Ikke vask pannen. Stek kjøtt i ovnen i 12-13 min. La kjøttet hvile i folie i et par min., eller til servering.
  • Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skjær pak choi i 2 cm biter. Fordel brokkoli ved siden av kjøttet på stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak brokkoli 7-8 min. Fordel pak choi på stekebrettet, drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og bak de siste 3-4 min.
  • Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje [¼ ss | ½ ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk, senk til middels lav varme og la småkoke i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk 10 min, til risen er mør og vannet absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
  • Skrell gulrot til lange bånd. Bland gulrot i en skål med sukker [½ ts | 1 ts] og hvitvinseddik [½ pakke, 2P]. Sett til side.
  • Visp sriracha [½ pakke, 2P], soyasaus og vann [1 dl] i en skål. Hell blandingen i stekepannen brukt til å steke kjøtt. Kok opp på middels høy varme. Rør ofte og kok i 1-2 min. Når sausen har tyknet, fjern fra varmen og tilsett søt chilisaus [½ pakke, 2P]. Bland godt. Skjær svinekjøtt i tynne skiver.
  • Rør opp risen med en gaffel. Anrett ris på tallerkener. Topp med brokkoli, pak choi og svinekjøtt. Hell over saus og pynt med syltet gulrot.

Notater

  • Allergener: Hvete, soya, gluten, sulfitter
Inneholder reklame i form av annonselenker til HelloFresh
Svinekjøtt ytrefilet soya oppskrift

Soyaglasert ytrefilet av svin med ris og ovnsbakt brokkoli

Soyaglasert svinekjøtt er en middagsrett som kombinerer det beste fra det asiatiske kjøkkenet med vestlige ingredienser. Svinekjøtt er en populær type kjøtt i mange kulturer på grunn av sin allsidighet og gode smak.

I denne sunne middagsoppskriften er svinekjøtt (ytrefilet) glasert med en blanding av soyasaus, sriracha og søt chilisaus. Dette gir retten en dyp, rik og litt krydret smak. Brokkoli og pak choi gir retten en friskhet og knasende tekstur, mens hvitløksrisen og syltede gulrøtter tilfører ekstra lag med smak og kompleksitet.

Slik gjør du

Denne oppskriften starter med å forvarme ovnen og forberede svinekjøttet ved å tørke det og krydre det med salt og pepper. Svinekjøttet vendes deretter i hvetemel og stekes i en panne med olivenolje.

Etter steking overføres kjøttet til et stekebrett og stekes i ovnen. Mens kjøttet steker, forberedes hvitløksrisen ved å steke hvitløk i olivenolje, tilsette vann og ris, og la det småkoke. Gulrøttene syltes ved å blande dem med sukker og hvitvinseddik. Brokkoli og pak choi forberedes ved å skjære dem i biter, krydre dem med olivenolje, salt og pepper, og steke dem i ovnen.

Til slutt lages sausen ved å vispe sammen sriracha, soyasaus og vann, koke det opp i en panne, og tilsette søt chilisaus. Risen anrettes på tallerkener, toppet med brokkoli, pak choi og svinekjøtt, og sausen helles over. Retten pyntes med syltet gulrot. (se instruksjoner i oppskrift under)

Flere oppskrifter

Denne sunne og gode oppskriften på soyaglasert ytrefilet av svin er hentet fra HelloFresh, en ledende leverandør av matkasser som gjør det enkelt å lage sunne og velsmakende måltider hjemme. De tilbyr et bredt utvalg av oppskrifter og leverer alle ingrediensene du trenger rett hjem på døren.

Hvis du er interessert i å prøve flere oppskrifter fra HelloFresh kan du bestille din første matkasse her.

Fysionett mottar en liten kommisjon for hver bestilling som gjøres gjennom lenker i denne artikkelen.