ANNONSE

7 tips for å spise sunnere i hverdagen

Finn ut hvordan du kan lage gode og enkle middager med mindre kalorier i hverdagen.

spise sunnere middag med mindre kalorier
Foto: Pexels

Mange har som mål å spise litt sunnere i hverdagen. Men hvordan kommer du egentlig i gang med sunne middager med litt færre kalorier på enklest mulig måte?

annonse

Ved å følge noen enkle tips kan du gradvis legge om kostholdet til å bli sunnere og mer balansert. I denne artikkelen vil vi forsøke å gi deg kunnskapen og verktøyene du trenger for å redusere kaloriinntaket og eventuelt gå ned i vekt, dersom dette er et mål.

Spar opptil 1545 kr

En sunn livsstil handler om å gjøre enkle, men langsiktige endringer, og å ta mange små steg i riktig retning. Summen av dette gir gode resultater på sikt.

annonse

Her er syv enkle og effektive strategier du kan implementere i hverdagen for å spise sunnere og redusere kaloriinntaket:

1. Forstå ditt eget kaloribehov

Alle har et unikt daglig kaloribehov som varierer basert på aktivitetsnivå, helsemål og andre faktorer. Ved å bruke en kalorikalkulator kan du finne ut hvor mange kalorier du trenger hver dag basert på vekt, høyde, alder og aktivitetsnivå. Dette gir deg et utgangspunkt for å lage en sunn og balansert kostholdsplan med måltider som er tilpasset din livsstil og dine målsetninger.

En BMI-kalkulator kan også være et nyttig verktøy dersom målet er å gå ned i vekt.

2. Velg næringsrike ingredienser

Sunn mat skal være velsmakende. Ved å bytte ut ris med blomkål eller bruke grønnsaker som tilbehør i stedet for brød eller pasta kan du lage sunne og næringsrike måltider samtidig som du begrenser antall kalorier.

Her er noen flere tips for å redusere antall kalorier i hverdagsmiddagen:

Øk mengden grønnsaker

  • Fyll halvparten av tallerkenen din med grønnsaker medlavt kaloriinnhold, som salat, brokkoli, og asparges.
  • Grønnsaker har ofte et lavt innhold av kalorier kombinert med mye fiber. Dette bidrar at du føler deg mett selv om du spiser relativt lite kalorier.

Velg magre proteinkilder

  • Velg magre proteiner som kylling, kalkun, eller fisk i stedet for mer kaloririkt kjøtt som biff eller svinekjøtt.
  • Magre proteiner gir deg nødvendig mengde protein uten ekstra fett og kalorier.

Kontroller porsjonsstørrelsen

  • Bruk mindre tallerkener eller mål opp porsjoner for å unngå å spise for mye.
  • Mindre porsjoner kan hjelpe deg med å kontrollere kaloriinntaket ditt.

En enkel og rask måte å redusere kaloriinnholdet i middagen på er å abonnere på en kalorismart matkasse fra Hellofresh. Da får du ingredienser og oppskrifter til næringsrike kaloribegrensede middager levert rett hjem på døren.

3. Velg raske og sunne middager med lavt kaloriinnhold

Du trenger ikke å tilbringe mange timer på kjøkkenet for å lage en sunn og god middag med lavere kaloriinnhold. Med litt planlegging kan du lage enkle, smakfulle og sunne måltider med begrenset antall kalorier på bare 20-35 minutter.

Hvis du vil slippe og gjøre innkjøp og bruke tid på forberede kan kalorismarte matkasser være en god løsning for å spare tid og ressurser. Hos Hellofresh finner du også mange oppskrifter på sunne og næringsrike middager som du kan teste ut før du velger å bestille matkasse.

4. Familievennlig matlaging: Alle kan bidra

Matlaging sammen som en familie kan være en givende opplevelse. Det er ikke bare en måte å tilberede deilige måltider på, men det kan også bidra til å styrke båndene mellom familiemedlemmene.

Når familien lager mat sammen får barna muligheten til å lære og utforske nye smaker og ingredienser sammen. Det er også en flott måte å introdusere barn til sunne og næringsrike matvarer på en morsom og engasjerende måte. Hellofresh tilbyr en rekke familievennlige og sunne oppskrifter som alle kan nyte.

5. Fokuser på ferske råvarer og proteiner

Et balansert måltid bør inneholde ferske råvarer og gode proteinkilder. Når du velger å abonnere på en matkasse får du ikke bare enkel tilgang til alle ingrediensene du trenger du får også inspirasjon til å lage varierte og spennende retter som du kan ta med deg videre.

Matkassene er satt sammen av ernæringseksperter med nøye utvalgte råvarer av høy kvalitet med et mål om å gi deg en middag som inneholder alle de viktigste næringsstoffene. Derfor kan du være trygg på at du får i deg en god balanse av proteiner, karbohydrater, fett og vitaminer.

En annen fordel med matkasser er at de bidrar til å redusere matsvinn. Du får nøyaktig den mengden du trenger av hver enkelt ingrediens slik at du slipper å kaste rester. Dette er ikke bare bra for miljøet, det er også mer økonomisk.

6. Bruk teknologi til din fordel: Smart matlaging

I dagens digitale verden er det viktigere enn noensinne å prioritere helse og velvære i hverdagen. Heldigvis finnes det mange apper og tjenester som kan hjelpe deg å lage sunne måltider uansett hvor hektisk hverdag du måtte ha.

En av de mest populære appene som kan hjelpe deg med nettopp dette er Hellofresh. Med et enkelt og brukervennlig grensesnitt er denne appen et nyttig verktøy for å spare både tid og penger på hverdagsmiddagen.

Du slipper innkjøp og planlegging samtidig som du får et bredt utvalg av sunne oppskrifter som kan tilpasses dine preferanser og ernæringsbehov. Enten du er vegetarianer, eller har spesielle kostholdsrestriksjoner, kan du enkelt finne oppskrifter som passer til ditt kosthold.

Hvis du ønsker å gjøre sunn middag til en enklere og mer effektiv prosess kan matkasser være svaret.

7. Sjekk ut kalorismarte matkasser

Kalorismarte matkasser er et spennende alternativ for de som ønsker å spise sunnere og lettere uten å bruke for mye tid på planlegging. Med en kalorismarte matkasse får du alt du trenger for å lage smakfulle og sunne måltider med litt mindre kalorier.

Når du abonnerer på en kalorismart matkasse, vil du motta ferdig oppmålte ingredienser og tilhørende oppskrifter som er nøye sammensatt for å oppfylle dine ernæringsbehov. Du slipper å bruke tid på å handle inn matvarer og tenke på hva du skal lage til middag – alt er allerede nøye planlagt for deg.

I tillegg til å være praktiske og tidsbesparende, er kalorismarte matkasser også et godt verktøy for å komme i gang med vektnedgang og en sunnere livsstil. Ved å følge oppskriftene og oppmålingen av ingrediensene får du en nøyaktig kontrollert mengde kalorier per måltid.

Hjelp til til en sunnere livsstil

Å spise sunnere er en reise som begynner med små, gjennomtenkte valg. Ved å følge disse tipsene kan du finne ny glede i sunn matlaging og ta kontroll over din egen helse. Enten du lager maten selv eller gjør det enkelt med matkasser fra Hellofresh er en sunnere livsstil innen rekkevidde.

Gjør det enkelt å begrense antall kalorier samtidig som du spiser en sunn og næringsrik middag hver dag.

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine
levert på dørstokken hver uke
Spar opptil 1545 kr