Annonse

Lavkarbobrød med linfrø og nøtter

Sunn og god oppskrift på lavkarbobrød med linfrø og nøtter.

Recipe image

Denne oppskriften gir deg et lavkarbobrød med god smak og høyt proteininnhold. Brødet er enkelt å lage og passer for alle som følger en lavkarbo diett eller har et kosthold med redusert inntak av karbohydrater.

Brødet inneholder linfrø, rødvinseddik, fetaost, solsikkekjerner, mandelmel, gresskarkjerner, pofiber, fiberhusk og hasselnøtter.

Lavkarbo brød med linfrø og nøtter

Ingredienser

  • 1 dl rødvinseddik (kan byttes ut med hvitvinseddik)
  • 35 g linfrø
  • 5 stk egg
  • 175 g fetaost
  • 60 g solsikkekjerner
  • 55 g mandelmel
  • 35 g gresskarkjerner
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 ss pofiber
  • 1 ss fiberhusk
  • 75 g hasselnøtter, hakket
  • 0,5 ts salt
  • olivenolje (brukes til å smøre formen)

Instruksjoner

  1. Sett ovnen på 160 grader med varmluftfunksjon.
  2. Bland linfrø og rødvinseddik. La stå og svelle til frøene har sugd til seg eddiken.
  3. Bland sammen alle de andre ingrediensene i en egen skål. Pass på at bakepulveret fordeler seg jevnt uten å danne klumper før du blander inn fetaost.
  4. Hell oppi eggene og de svellede linfrøene. Bland godt med en vanlig sleiv.
  5. Smør en brødform godt med olivenolje og hell deigblandingen oppi. Fordel den jevnt ut i hele formen.
  6. Stek brødet på varmluft i 160 grader midt i ovnen i 90 minutter.

Tips: Tilsett litt hakket frisk basilikum eller oregano for å gi brødet en frisk og urteaktig smak.