Annonse

Matkasser – 6 gode grunner til å få middagen levert på døren

Det er mange fordeler med matkasser. Får du middagen levert på døren kan du spare tid og penger samtidig som du unngår å kaste mat. Les videre for å finne ut mer.

billig matkasse

ANNONSE
ANNONSE
Inneholder reklame i form av annonselenker til HelloFresh og Godtlevert

Hva er en matkasse?

En matkasse er en forhåndsbestilt pakke med ingredienser og oppskrifter som leveres hjem til deg. Du får kort sagt middagen levert på døren. Dette gjør det enkelt og oversiktlig å planlegge og tilberede middager.

I denne artikkelen tar vi for oss fordeler med å abonnere på matkasse og ser nærmere på følgende leverandører:

En matkasse tilpasset dine behov

Matkasser har ofte mange muligheter for tilpasning av ingredienser og matretter til ulike behov. Det finnes for eksempel egne alternativer for vegetarianere eller de som ønsker måltider med litt færre kalorier.

Oppskriftene kan som regel tilpasses allergikere og glutenintolerante. Alt fra barnefamilier til single og enslige kan ha glede og nytte av å planlegge ukesmenyen på forhånd.

Fleksibel levering

De fleste matkassene er også fleksible i forhold til leveringstidspunkt og har ingen bindingstid på abonnement. Du kan som regel velge hvor mange dager i uken du ønsker å motta måltider for og gjøre endringer i bestillingen underveis.

Dette konseptet passer spesielt bra for de som ikke har tid eller motivasjon til å handle og planlegge alle måltidene selv i en travel hverdag.

6 fordeler med matkasse

Her følger 6 fordeler med å abonnere på matkasser og få ingrediensene til middagen levert hjem på døren:

1. Du sparer tid

Det kan være en utfordring å planlegge middager for en hel uke, spesielt hvis du er travel og har lite tid til å handle. Med en matkasse får du alle ingrediensene du trenger for ukens middager levert rett hjem på døren. Dette gir deg mer tid til å gjøre andre ting som er viktige for deg.

Du slipper å bruke tid på å handle ingredienser og planlegge måltider. Isteden kan du bruke tiden på å nyte måltidet.

2. Du sparer penger

Det kan være dyrt å handle mat hver uke spesielt hvis du ofte kjøper ting du ikke trenger når du er i butikken. Med en matkasse får du kun nøyaktig det du trenger for ukens middager.

Fordi alt er planlagt for deg på forhånd kan dette bidra til at middagene totalt sett blir billigere enn dersom du hadde handlet alle matvarene selv i butikken. Du sparer for eksempel penger ved at du unngår å kaste mat som har gått ut på dato. Du unngår også å kjøpe matvarer du ikke trenger og impulskjøp i kassekøen.

I tillegg er det mye konkurranse i markedet for matkasser. Dette betyr at du kan spare mye penger ved å utnytte kampanjetilbud og rabatter hos ulike leverandører. De fleste som tilbyr matkasser har nemlig ingen bindingstid på abonnementet.

Dersom du undersøker tilbud og utnytter rabatter og kampanjer kan du få tilgang på billige råvarer av høy kvalitet og spare mye penger.

3. Nye ideer og variasjon i kosten

Det kan fort bli en vane at man lager de samme middagene igjen og igjen. Abonnerer du på matkasse får du tilgang til varierte middagsoppskrifter som du kanskje aldri ville tenkt på å lage selv. På denne måten får du mulighet til å utvide repertoaret ditt på matfronten.

Matkasse er en måte å bryte opp vaner på. En matkasse inneholder et utvalg av ingredienser som er nøye utvalgt for å lage en rekke forskjellige middager. Dette gir deg muligheten til å prøve nye oppskrifter og smaker.

Du får også varierert middagsmenyen. Dette kan gi deg nye ideer og glede ved å lage mat og gjøre matlagingen til en hyggeligere opplevelse.

4. Ferske råvarer av høy kvalitet

Mange matkasser tilbyr økologiske og sesongbaserte ingredienser. Det er ofte kortreiste matvarer av høy kvalitet. hjelpe deg å få bedre kvalitet mat på bordet. Dette kan være spesielt viktig hvis du er opptatt av å spise sunt og økologisk.

5. Matkasser reduserer matsvinn

Matkasser kan også være et miljøbevisst valg. Det er lett for å kaste mat når du har kjøpt for mye eller ikke fått brukt alle ingredienser før de går ut på dato. Med en matkasse får du akkurat det du trenger til ukens middager. Måltidene er planlagt for deg og du får verken mer eller mindre enn du trenger. Dette bidrar til å redusere matsvinn. Noe som er bra både for lommeboken, miljøet og klimaet.

6. Du støtter lokale matprodusenter

Mange matkasser tilbyr mat fra lokale produsenter. På denne måten støtter du lokale bønder samtidig som du får fersk mat av god kvalitet. Dette kan også hjelpe deg å føle deg mer tilknyttet til ditt lokale samfunn.

Det er mange fordeler ved å velge en matkasse, fra å spare tid og penger til å få bedre kvalitet mat og støtte lokale produsenter. Så hvis du vil ha varierte middager, redusere matavfallet ditt og støtte lokale bonder, kan en matkasse være et godt valg for deg.

Hvilke alternativer finnes?

Her følger noen av de beste og mest populære alternativene på det norske markedet for matkasser.

1. Hellofresh

HelloFresh er en matkasseleverandør som har satt seg som mål å være en fullstendig klimanøytral matkasseleverandør. De kompenserer 100% for alle CO2-utslipp som følge av egen virksomhet. De har stort fokus på å redusere matsvinn og utslipp i forbindelse med transport og har forpliktet seg til å være klimanøytrale gjennom ulike avtaler og klimaprosjekter.

Hellofresh er kjent for å levere ingredienser av svært høy kvalitet fra lokale norske produsenter. De tilbyr også fleksibilitet i valg av matkasse og oppskrifter med mange ulike alternativer for ulike behov og preferanser.

Her kan du velge mellom 25 ulike oppskrifter som du enten kan skreddersy eller kjøpe ferdigpakket. Uansett om du er vegetarianer, lager mat til hele familien eller ønsker å spise mer fisk, kan du finne oppskrifter som passer for deg blant matkassene.

Du kan også velge de raske og enkle oppskriftene og ha middagen på bordet på under 25 minutter. Det finnes også et kalorismart alternativ

Det er heller ingen bindingstid med HelloFresh. Du kan når som helst hoppe over uker eller si opp abonnementet.

Prisen er relativt rimelige. Middagene koster fra 52,50 kr per porsjon, og med de hyppige rabattene og bonuspoeng kan du ofte få middagene enda billigere.

Klikk her for å prøve Hellofresh

2. Godtlevert

Godtlevert består av et team av profesjonelle kokker som velger ut råvarer og oppskrifter. De fokuserer på å levere lokale og kortreiste ingredienser i matkassene sine. Derfor samarbeider de tett med småbønder og produsenter i nærområdet. Dette gir deg muligheten til å støtte lokalt jordbruk samtidig som du spiser god og variert mat.

Godtlevert og Roede har sammen laget en matkasse som ble testet av Dagbladet. Denne fikk terningkast 6 og ble særlig fremhevet for smakfulle og næringsrik mat med gode råvarer og passe store porsjoner. I tillegg var den godt likt av barna.

Roede har fire ulike matkasser å velge mellom, hver med sitt unike fokus. Favorittkassen er rask og enkel for familien, med retter som passer for både store og små. Roedekassen inneholder mye grønnsaker og magert kjøtt, samt kaloriberegning i oppskriftene. Vegetarkassen har smakfulle råvarer og mettende proteiner, og gir deg gode, helgrønne middager. Singelkassen er for deg som er på jakt etter elskede klassikere og spennende smaker i rause porsjoner for én person.

Klikk her for å prøve Godtlevert

Hvilken matkasse passer best for deg?

Valg av matkasse avhenger av dine personlige preferanser og behov. Hvis du er ute etter råvarer av høy kvalitet samtidig som du er opptatt av å velge bærekraftig og klimavennlig kan Hellofresh være det beste alternativet for deg.

Hvis du ønsker å støtte lokal produsenter og foretrekker å ha mange retter og velge mellom kan Godtlevert være et godt valg.

Relaterte artikler