Annonse

Kosttilskudd og urter mot candida – 5 tilskudd som virker mot sopp

Her får du en oversikt over 5 urter og kosttilskudd med soppdrepende effekt.

tilskudd og urtemedisin mot candida og sopp

Inneholder reklame gjennom annonselenker for Bodystore

Hva er candida?

Candida er en type sopp som finnes naturlig i kroppen vår. Under visse forhold kan denne soppen vokse ut av kontroll og forårsake soppinfeksjoner og overvekst.

Dette kan blant annet skje når den naturlige balansen mellom gode og dårlige bakterier i tarmen forstyrres. For eksempel i forbindelse med langvarig bruk av antibiotika.

Overvekst av candida kan forårsake en rekke symptomer. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til:

  • Kløe
  • Hudirritasjon
  • Oppblåsthet og luft i magen
  • Tretthet og utmattelse
  • Hodepine
  • Økt risiko for andre infeksjoner.

Heldigvis finnes det en rekke naturlige tilskudd og urtemedisiner som kan motvirke overvekst av candida og redusere soppens negative virkning på helsen.

Her er fem kosttilskudd og urter som er spesielt effektive mot candida.

1. Oregano olje

Oregano olje er kjent for sine soppdrepende egenskaper og kan bidra til å redusere overvekst av candida.1

Dette skjer fordi oregano olje innnholder høy konsentrasjon av plantefenoler som hemmer produksjonen av enzymer som er nødvendige for at sopp skal kunne å formere seg. Plantefenoler er kjent for å ha antimikrobielle egenskaper. Ved å hemme produksjonen av disse enzymene kan oregano olje hindre at soppen sprer seg og dermed bidra til å redusere eller eliminere infeksjonen.

Oreganoolje er tilgjengelig som kapsler, dråper eller softgels.

Kjøp oregano-olje her! Gratis frakt over 299 kr

Sponset lenke

Annonse

Kokosolje

Kokosolje er rik på laurinsyre. Dette er et mediumkjedet triglyserid (MCT) som har vist seg å ha en sterk sopphemmende effekt. Laurinsyre fungerer ved å ødelegge soppens cellemembran, noe som fører til at soppen dør.2

Kokosolje har også en styrkende effekt på immunforsvaret og bidrar til å opprettholde en sunn balanse av mikrober i kroppen.

Kjøp kokosolje her! Gratis frakt over 299 kr

Sponset lenke

3. Kurkumin (Gurkemeie)

Kurkumin er en kraftig antioksidant med soppdrepende egenskaper som finnes i gurkemeie. Det kan bidra til å redusere overvekst av candida i tarmen blant annet gjennom å styrke immunforsvaret og kroppens evne til å bekjempe infeksjoner.

Det har også en betennelsesdempende effekt. Betennelse opptrer ofte samtidig med soppinfeksjoner. I tillegg kan Kurkumin bidra til å senke blodsukkeret. Dette er relevant fordi candida bruker glukose som næring for å vokse og formere seg.

Kurkumin fås kjøpt som kosttilskudd i form av kapsler og softgels. For best effekt er det viktig å kjøpe et standardisert ekstrakt med høy biotilgjengelighet.

Kjøp kurkumin her! Gratis frakt over 299 kr

Sponset lenke

4. Te laget av berberis

Berberis er en gruppe urter og planter som har blitt brukt i århundrer for å behandle en rekke helseplager, inkludert Candida.

Du kan lage berberis te ved å koke opp en teskje tørket berberisrot i en kopp vann. Drikk teen en til to ganger om dagen for å begrense candida overvekst i kroppen.

Planter i berberisfamilien inneholder et alkaloid som har fått navnet berberine. Denne forbindelsen er kjent for å ha antibakterielle, antivirale og soppdrepende egenskaper.3

Berberine har en soppdrepende effekt fordi det har evnen til å forstyrre cellemembranene til soppen, noe som resulterer i skade på DNA slik at soppen dør. Det hemmer også produksjonen av ergosterol, et stoff som er nødvendig for soppens overlevelse og vekst i kroppen.4

Berberine har lenge blitt brukt som en naturlig behandling for candidainfeksjoner (candidiasis) innen tradisjonell folkemedisin.5 Det har også blitt brukt som erstatning for legemidler mot diabetes (Metformin) på grunn av sin effekt på blodsukker og insulin.6

Berberine kan også kjøpes som kosttilskudd.

Kjøp berberin her! Gratis frakt over 299 kr

Sponset lenke

5. Probiotika

Probiotika kan bidra til å opprettholde en sunn bakterieflora i tarmen. Noe som er viktig for immunforsvaret og balansen i kroppen. Tilskudd med probiotiske bakterier bidrar til å forbedre den naturlige balansen mellom gode og dårlige bakterier i kroppen.

Probiotika hjelper til med å opprettholde denne balansen ved å konkurrere med candida-sopp om næringsstoffer og plass i tarmfloraen. Effekten disse bakteriene har på immunforsvaret kan også virke hemmende på soppinfeksjoner andre steder i kroppen.

Flere studier har påvist at probiotiske bakterier kan påvirke produksjonen av enzymer og andre stoffer som motvirker vekst av sopp og candida.7 8

Probiotiske tilskudd er tilgjengelig i mange former, inkludert kapsler, pulver og flytende.

Kjøp probiotiske tilskudd her! Gratis frakt over 299 kr

Sponset lenke

Konklusjon

Disse kosttilskuddene og urtene kan bidra til å bekjempe candida, men det er viktig å huske på at dette kun bør være en del av en bredere tilnærming til å bekjempe soppinfeksjoner.

Et balansert kosthold, regelmessig mosjon og god hygiene er også viktige faktorer for å motvirke og forebygge candida.

Hvis du forsøker å bli kvitt candida eller bare ønsker å forebygge overvekst kan det være verdt å prøve noen av disse kosttilskuddene og urtene. Men husk at det alltid er best å få profesjonell rådgivning før du tar noen form for kosttilskudd.

Enkelte av disse urtene og kosttilskuddene kan interagere med andre medisiner eller påvirke sykdommer. Noen av disse kosttilskuddene og urtene kan i tillegg ha sterke aktive ingredienser som kan gi bivirkninger. Det er derfor viktig å følge anbefalt dosering og holde seg informert om mulige bivirkninger. Du bør alltid rådføre seg med lege før du begynner å ta et nytt kosttilskudd.

Referanser[+]

Relaterte artikler