Annonse

Slik får du en allsidig og effektiv treningsøkt med boksesekk

Tips til hvordan du kan trene effektivt med boksesekk

kjøpe boksesekk
Foto: Pexels
Sist oppdatert:
ANNONSE

Boksetrening med boksesekk er en effektiv, funksjonell og morsom treningsform som kan gi deg en skikkelig utfordrende og allsidig økt. Med en boksesekk får du trent både kondisjon, styrke, eksplosivitet, hurtighet og koordinasjon. Boksing er også en morsom måte å komme i form på. Her får du noen tips til hvordan du kan få mest mulig ut av trening med boksesekk.

Artikkelen inneholder annonselenker. Når du kjøper et produkt via lenker på denne nettsiden får Fysionett en liten provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra.

Boksing styrker hele kroppen

Boksing er ikke bare en treningsform for overkroppen. Faktisk får bena og kjernemuskulaturen også kjørt seg skikkelig når du bokser. Hver gang du slår, må du hente kraft og moment fra bena og rotere overkroppen. Dette gir god trening også for lår, rumpe og mage.

I tillegg trener du skuldre, bryst, biceps og triceps når du slår. Boksing gir derfor en svært allsidig styrketrening for hele kroppen.

Sponsede lenker

Øk fettforbrenningen med HIIT på boksesekk

HIIT (High Intensity Interval Training) er en svært effektiv treningsform for å øke fettforbrenningen og forbedre kondisjon og utholdenhet. Ved å kjøre intervaller med høy intensitet på boksesekken vil du kunne trene mer systematisk og tidseffektivt øke forbrenningen av kalorier i lang tid etter at økten er over.

Prøv for eksempel følgende 30/30 HIIT-økt på 10 minutter:

 • 30 sekunder boksing med maksimal intensitet og innsats
 • 30 sekunder aktiv hvile med lettere slag
 • Gjenta i totalt 10 minutter

Andre intervalløkter:

Eksempler på bokseøvelser

Her er noen grunnleggende bokseøvelser du kan prøve på sekken:

 1. Jab: Et raskt støt med fremre hånd
 2. Cross: Et hardt slag med bakre hånd
 3. Hook: Svingslag fra siden
 4. Uppercut: Et slag nedenfra og opp

Start rolig og fokuser på god teknikk. Øk tempoet etter hvert som du blir varm i kroppen. Varier mellom de ulike slagene for en allsidig økt.

Flere variasjoner

Her følger noen eksempler på variasjoner og øvelser hvor du eller sekken er i bevegelse:

 1. Sving og slag: Få sekken til å svinge fra side til side. Slå mot sekken når den kommer mot deg, enten med rette slag eller kroker. Dette trener timing, koordinasjon og reaksjonsevne.
 2. Sirkelspark: Dytt sekken så den svinger i en sirkel rundt festepunktet. Spark mot sekken med frontalspark eller sidespark når den passerer foran deg. Trener beinteknikk og presisjon.
 3. Dobbel sekk: Heng opp to sekker ved siden av hverandre, gjerne i litt ulik høyde. Slå annenhver gang på høyre og venstre sekk. Utfordrer koordinasjon og hurtighet.
 4. Kombinasjonsøvelse: Kombiner slag og spark mot en svingende sekk. For eksempel jabb, kryss, hookspark. Krever flyt og rytme i bevegelsene.
 5. Forflytning: Beveg deg rundt en svingende sekk. Slå og spark mens du forflytter deg rundt, inn og ut. Trener fotarbeid og bevegelse.
 6. Ducking: La sekken svinge mot deg og dukk unna i siste liten. Kontrer med slag når sekken svinger tilbake. Trener defensiv teknikk og timing.
 7. Dobbeltslag: Slå to raske slag etter hverandre (f.eks. jabb-cross) mens sekken er i bevegelse. Dette krever både eksplosivitet og presisjon.

Nøkkelen når du trener på denne måten er å utnytte sekkens bevegelse og trene på å time slagene og sparkene dine. Dette bidrar til å utvikler viktige ferdigheter som koordinasjon, rytme, hurtighet og reaksjonsevne, i tillegg til slagkraft og teknikk. Sørg for at sekken er forsvarlig festet og start kontrollert til du blir vant med timing og bevegelse.

Sponset lenke

Everlast Super Leather Boksesekk - 45 kg

NOK8,599.00  På lager
Bokseshoppen.no
11.juli 2024 13:52

Fordeler med boksing

I tillegg til å være en effektiv og allsidig treningsform har boksing også flere andre fordeler.

 • Det kan gi deg mestringsfølelse og selvtillit
 • Du lærer deg selvforsvar
 • Reduserer stress og indre uro
 • Forbedrer koordinasjon, balanse og reaksjonsevne

Boksing kan tilpasses alle uansett alder og nivå. Med en boksesekk kan du trene både på treningsrommet hjemme eller på treningssenteret. Så finn frem hanskene og kom i gang med en morsom, effektiv og allsidig treningsøkt!

Tips til utstyr og anbefalinger

For å trene effektivt og sikkert med boksesekk trenger du følgende utstyr:

 1. Boksesekk: Velg en sekk som er tilpasset din høyde, vekt og ferdighetsnivå. Vanlig størrelse er 80-120 cm. Materialet bør være slitesterkt. For eksempel skinn, kunstskinn eller vinyl.
 2. Oppheng/stativ: Du trenger et solid oppheng i taket eller et stativ til å feste sekken i. Sørg for at det tåler vekten og bevegelsene til sekken.
 3. Boksehansker: Gode hansker beskytter hendene dine mot skader. Velg hansker tilpasset din hånd og vekt, gjerne 10-16 oz for trening på sekk. Skinn eller kunstskinn er holdbare materialer5.
 4. Bandasje eller håndbeskyttere: Bandasje eller indre hansker gir ekstra støtte og beskyttelse for hånden og håndleddet under hanskene7.
 5. Treningsklær: Bruk klær som gir god bevegelighet og pusteevne, som t-skjorte, treningsbukse og joggesko med god støtte.

Noen velger også å bruke annet beskyttelsesutstyr som leggbeskyttere, susp og hjelm. Men for vanlig sekktrening holder det med sekk, hansker, bandasje og egnet treningstøy.

Valg og montering av boksesekk

Når du skal kjøpe boksesekk er det et par ting du bør tenke på:

 1. Montering av boksesekken: Sørg for at sekken er forsvarlig festet i taket eller veggen med solide kroker eller oppheng beregnet for boksesekker. Sekken skal henge i hoftehøyde og ikke svinge for mye når du slår. Følg bruksanvisning dersom det medfølger.
 2. Velg riktig vekt: Nybegynnere bør starte med en lettere sekk på rundt 20-30 kg. Mer erfarne utøvere kan forsøke seg med litt tyngre sekker på 40-70 kg. Vekten avhenger også av din egen kroppsvekt og styrke.
 3. Fyll: De fleste boksesekker fylles med tekstiler eller sand/gummi. Tekstiler gir en mykere sekk, mens sand/gummi gir en hardere og tyngre sekk. Sørg for at sekken har jevn fylling uten klumper.
 4. Bruk riktig utstyr: Invester i gode hansker som beskytter hendene dine. Vurder også å bruke bandasj. Bruk treningsklær som gir god bevegelighet og støtte.

Produktanbefalinger:

Gode alternativer i ulike prisklasser inkluderer:

 • Merker som Everlast, Title og Venum
 • Boksesekker i skinn for mer avanserte utøvere
 • Rimelige sekker i vinyl for nybegynnere

Sponsede lenker

Relaterte artikler